Dataline: Fremad trods underskud

Fredericia-distributøren Dataline kom ud af 2005 med 381.000 kroner i underskud. Et godt forår og en lille omlægning af Forretningen får dog direktør Marianne Pedernsen til at se lyst på fremtiden.

På trods af større aktivitet faldt omæstningen hos den lille Fredericia-baserede distributør, Dataline.

I 2005 blev omsætningen 59,8 millioner kroner mod 67,4 millioner kroner i 2004. Den faldende omsætning betød et underskud på 381.000 kroner. Det er andet år i træk at virksomheden må finde de røde tal frem. Sidste år gav Dataline et underskud på 91.000 kroner.

Datalines direktør fortæller, at omsætningsfaldet ikke skyldes nedgang i aktiviteten.

»Vi har sendt 15 procent flere pakker ud i 2005 i forhold til 2004. Det er de faldende priser der er skyld i omsætningsfaldet,« siger Marianne Pedersen.

Det betyder dog ikke, at Marianne Pedersen ser sort fremtiden.

»Der er kun en vej, og det er frem. Vi er meget optimistiske for 2006, hvor vi har haft et par rigtig gode forårsmåneder,« siger hun.

Samtidig ser hun på om Dataline kan supplere sortimentet med nye produkter, der kan hjælpe på salget.

I år er Dataline lidt bedre rustet end 2005, hvor en tidligere populær aktivitet til sidst måtte lukkes. Det var Datalines koncept, Blæksprutten, som var en bil, der kørte rundt og fyldt blæk op på forhandlernes hylder.

»Det var en rigtig succes i starten, men tiderne ændrer sig. Til sidst blev den nærmest betragtet som en transportvogn, hvor forhandlerne bad os tage andre ting med, når vi nu alligevel kom forbi. Og det var for dyrt. Så derfor har vi nedlagt den nu,« siger Marianne Pedersen.

Nu hvor Blæksprutten, og de medfølgende udgifter er afviklet, føler Marianne Pedersen sig derfor godt klædt på.

»Vi skal nok klare os. Vi kommer stærkt igen. Der er ikke en gran pessimisme at spore her hos os,« slår hun fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere