Ingram Micro trukket til forhandlingsbordet

Danmarks største IT-distributør, Ingram Micro, indleder forhandlinger med såvel medarbejdere som fagforbund. Det sker efter massiv kritik af, at selskabet ophævede de ansattes barsels- og bonusordning.

IT-distributøren Ingram Micro har accepteret at forhandle med såvel medarbejderne som fagforbund om en ny bonus- og barselsordning. Forhandlingerne kan resultere i massefyringer.

I fredags blev medarbejderrepræsentanten i Ingram Micros bestyrelse indbudt til drøftelser, og i dag har HK Nordsjælland, hvor omkring 30 af Ingram Micros 130 medarbejdere er organiseret, fået en invitation til et møde hos Ingram Micro i morgen.

Ingram Micro ophævede tidligere på måneden medarbejdernes barselsordning og krævede samtidig, at hver ansat gik med til en ny bonusordning. Alternativet var en fyreseddel.

Den melding fik HK til at svare igen med krav om forhandlinger i henhold til lov om masseafskedigelser, og efter at HK er gået til arbejdsmarkedsrådet for at få Ingram Micro til at forstå alvoren i det danske fagretlige system, har Ingram Micro accepteret at forhandle med de relevante organisationer.

- Det har hele tiden været vores opfattelse, at vores procedurer har været i overensstemmelse med dansk lovgivning, og vi er selvfølgelig kun interesseret i at overholde reglerne, siger administrerede direktør for Ingram Micro i Norden, Thomas Wallberg.

Værste regnskab nogensinde

Hos HK Nordsjælland forklarer faglig sekretær, John Jørgensen, at han har fuld forståelse for, at Ingram Micro er tvunget til at se på bonusordningen, men han mener, at koncernen har grebet sagen meget kluntet an.

- Det er tydeligt, at ordren om at ophæve bonusordningen ikke kommer fra Danmark, og havde virksomheden haft en slagkraftig dansk ledelse, kunne det være, man havde undgået hele denne sag. Medarbejderne vil gerne være med til at sikre deres arbejdsplads fremtid, men det kræver, at man bliver taget med i forhandlingerne, siger John Jørgensen.

Ingram Micro har ligesom andre af de store distributører oplevet det hidtil værste regnskabsår med gigantisk nedgang i såvel omsætning som indtjening.

I 2001 fik Ingram Micro et underskud på 70 millioner kroner ud af en omsætning på 2,5 milliarder kroner, mens resultatet året før blev et overskud på 32 millioner ud af en omsætning på omkring tre milliarder kroner.

Resultatet blev et farvel til den danske administrerende direktør igennem tre år, Ole Eklund, der dengang forklarede det katastrofale regnskab med en række store afskrivninger på dårlige kunder.

Profit eneste sikring

Koncernens nuværende skandinaviske chef, Thomas Wallberg ved, at profit er det eneste, der kan sikre Ingram Micros overlevelse i Danmark.

- Vi skal vise vores amerikanske ejere, at vi kan gøre den nordiske organisation rentabel. Det skulle gerne vise sig allerede i andet kvartal næste år, og hvis det lykkes, er der ikke noget, der taler for at lukke Ingram Micro i Danmark. Men jeg har svært ved at forsvare at udbetale bonus og provision til medarbejderne, hvis selskabet ikke viser overskud, så derfor er vi nødt til at lave det nuværende bonussystem om, siger Thomas Wallberg.

Han erkender, at en ændring af bonussystemet i sig selv ikke er nok til at rokke ved det massive underskud, som Ingram Micro skal rette op på. Han afviser at konkretisere, hvor mange penge selskabet skal spare på at ændre systemet.

- Men i Norden sker det, at vi bliver vi vurderet som et samlet marked. Så selv om det måske ikke lykkes os at gøre hvert enkelt land profitabelt her og nu, er der en bedre chance for at sikre den fremtidige eksistens, hvis medarbejderne i de enkelte lande er villige til at hjælpe til, siger Thomas Wallberg.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere