Ny frontfigur i Kerfi

B2B-forhandleren Kerfi har som ventet udskiftet sin bestyrelsesformand Gylfi Arnason. Ny frontfigur i den islandske koncern er Elin Thordardottir. Alt tyder på, at de islandske ejere - igen - lægger an til et salg.

Ejerne af islandske Opin Kerfi Group lægger an til endnu et forsøg på at sælge resten af koncernens aktiviteter i Sverige og Danmark. I går mandag offentliggjorde koncernen navnet på en ny bestyrelsesformand til afløser for Gylfi Arnason, der gennem et par uger reelt har været ude af bestyrelsen.

Ny Kerfi-boss er Elin Thordardottir, der ifølge en meddelelse fra Kerfi har en række års manager-erfaring bag sig fra forskellige islandske virksomheder. Dermed har Kerfis ejere, Hands Holding, på kort tid udskiftet hele Kerfis bestyrelse.

Samtidig har der også været gang i svingdøren i den danske afdeling af selskabet, hvor der på mindre end et år er kommet nye ansigter hele vejen rundt om direktionsbordet.

Tilbage i februar forlod hele tre direktører selskabet, og i løbet af sommeren fulgte både konsulentchef Michael Meisner og administrerende direktør Carsten Egeberg efter. Og i begyndelsen af denne måned trak salgsdirektør Jesper Boye sig på grund af, hvad der diplomatisk betegnes som »uenighed om forretningsstrategien«. Han er nu afløst af Klaus Olsson, der tidligere har arbejdet i Compaq og HP's serviceforretning.

Bag den uroen i Kerfi ledelse tegner sig et billede af et firma, som er ved at blive klargjort til salg. I august kunne CRN fortælle, at Kerfi var sat til salg, og at flere interesserede købere havde afgivet bud på koncernen. Blandt andet var it-matadoren Ib Kunøes Topnordic/Ementor-koncern blandt de interesserede købere. Men den øvelse gik angiveligt i vasken, fordi tallet på salgsskiltet var for stort.

En medvirkende årsag til det kuldsejlede salg var ifølge det svenske computersweden, at de svenske Kerfi-ansatte nedlagde en slags veto mod mod at blive solgt til Topnordic/Ementor-koncernen.

I sensommeren solgte de islandske ejere så den islandske del af Opin Kerfi Group tilbage til Kerfis grundlægger Frosti Bergsson. Den manøvre blev af flere iagttagere set som forberedelse til endnu et forsøg på salg. Indtrykket af salgsivrige ejere forstærkes af de seneste omkalfatringer i Kerfi-ledelsen.

Det tidligere bestyrelsesmedlem Sveinn Andri Sveinsson fastholder dog, at de nuværende ejere er indstillet på at fastholde deres engagement i selskabet.

»Trods skriverierne især i den danske presse er Kerfi ikke til salg, og aktiviteterne i Danmark vil fortsætte,« siger Sveinn Andri Sveinsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere