Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google lancerer sin AI-søgemaskine i flere lande - går uden om Danmark

Googles AI-genererede søgemaskine debuterer i en stribe nye lande.

Googles bud på AI-dreven søgemaskine, de såkaldte ’AI Overviews’ der opsummerer søgeresultater for brugeren, kommer nu ud over hjemlandet USA’s grænser og debuterer i seks nye lande.

Godt to måneder efter tjenestens lancering får den nu debut i Brasilien, Indien, Indonesien, Japan, Mexico og, nærmest Danmark, Storbritannien.

Ingen EU-lande er med i anden runde af tjenestens udrulning.

Tjenesten, som byder på sammendrag af søgeresultater og serverer dem direkte i søgeresultatet, har lidt af nogle børnesygdomme, navnlig ved at give urigtige eller vildledende svar.

Således blev den herostratisk berømt for at foreslå at bruge lim til at sikre at ingredienser sidder ordentlig fast på en pizza eller en daglig kosttilskud bestående af ’en lille sten om dagen’, når AI Overview skulle svare på henholdsvis ’Ost sidder ikke fast på pizza’ og ’hvor mange sten bør jeg spise?’.

Begge hallucinationer skulle vise sig at have rødder i hvordan det materiale, AI-tjenesten er trænet med, håndteres – navnlig hvordan ’kuriøse og misvisende’ svar håndteres, som dem der kan dukke op på foraer som Reddit, skriver nyhedsmediet Reuters.

Disse skulle ifølge Google være minimeret i de nyeste versioner af tjenesten, mens søgegiganten samtidig vil inkludere flere direkte links til oversigten.