Distributøren Azlan øger underskud

Specielt markedet for uddannelse og certificering har været hårdt for den skandinaviske afdeling af netværksdistributøren Azlan. Underskuddet er vokset fra syv til 13 millioner kroner i seneste regnskabsår, og moderkoncernen må træder til med støtte for at sikre den fortsatte drift.

Netværksdistributøren Azlan Scandinavia har næsten fordoblet sit underskud i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af marts.

Baggrunden for det ringe resultat er ifølge administrerende direktør Peter Odgaard-Jensen, at markedet for speciel uddannelse og certificering har været meget presset i det forgangne år. Udgifterne til at holde en uddannelsesafdeling er meget større end udgifterne ved eksempelvis salg af produkter.

- Ledelsen er ikke tilfreds med årets resultat, men et underskud af den størrelse var alligevel forventet, siger Peter Odgaard-Jensen.

Han oplyser, at Azlan har indført en række tiltag, der samlet set skal sikre et overskud i løbet af få år.

- Vi skal vokse kraftigt på markedet for uddannelse. Vi anser markedet for at være udfordrende, forstået på den måde, at markedet sikkert hverken bliver større eller mindre de kommende år, men der vil være øget konkurrence om de eksisterende kunder, forklarer Peter Odgaard-Jensen.

Azlan Scandinavia A/S
Regnskab afsluttet 31/03/02
Årsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Bruttofortjeneste14,120,3
Resultat før renter-13,3-7,3
Resultat før skat -13,0-7,0
Resultat-13,0-7,0
Egenkapital-68,6-55,6
Antal ansatte3638
Azlan Scandinavia kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 13 millioner kroner mod syv millioner kroner året før.

Overordnet set har virksomheden forsøgt at tilpasse omkostningerne, men da den har valgt ikke at fyre medarbejdere, er det ikke lykkedes at nedbringe udgifterne i samme hastighed, som indtægterne er forsvundet.

Bruttoindtægten er faldet fra 20,2 millioner kroner til 14,1 millioner kroner, og ifølge Computerworld Onlines oplysninger stammer 60 procent af indtægten fra egentlig distributionsvirksomhed, mens resten kommer fra salg af uddannelse og certificering.

Selskabets negative egenkapital er vokset fra 55,5 millioner kroner til 68,6 millioner kroner, og det har fået moderselskabet til at træde til med en støtteerklæring for at sikre den fortsatte drift.

- Vi har ikke fået tilført kapital fra moderselskabet, og det er helt klart planen, at vi skal generere overskud i løbet af få år, siger Peter Odgaard-Jensen.

Azlan har efter regnskabsperioden udløb købt selskabet Horizon, der har 12 medarbejder i Danmark. Med købet har Azlan sat sig tungt på markedet for Cisco-certificering.

I Norge har Azlan desuden indledt et pilotprojekt og har sammen med teleleverandøren Alcatel købt forhandlerkæden Nexas for et ikke offentliggjort beløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere