Øreauktion lokker brugere til tvivlsom investering

Auktionshuset Mr123, der er kendt for slæbende langsom kundeservice og tvivlsomme betingelser, vil nu gøre sin brugere til aktionærer. Det lugter, siger analytiker.

Øreauktionen Mr123 er en af de tvivlsomme tjenester, som Forbrugerombudsmanden tidligere har haft fat i kraven på, og som nærmest samler på utilfredse kunder.

De samme utilfredse kunder råber nu vagt i gevær over et nyt påfund fra firmaet med base på Cypern. Det samme gør analytiker.

Mr123 vil på børsen - med kundernes hjælp.

Samler på utilfredse kunder

ComON kender til flere kunder, der er blevet kontaktet telefonisk af sælgere fra Mr123, som opfordrer brugerne til at investere i Mr123, så øreauktionen kan notere sig på børsen i Frankfurt - Frankfurt Stock Exchange.
I en mail til kunderne skriver firmaet:

"Vi føler, at tiden er moden at gå offentlig nu. Vi har over 500000 medlemmer, og efterspørgslen af vores service er stigende hver dag," skriver Jussi Mäntylä, der er grundlægger af Mr123.

Den halve million brugere skulle angiveligt komme fra de fem lande Danmark, Sverige, England, Norge og Finland. Men den angiveligt "stigende efterspørgsel" efter Mr123s service, stemmer ikke lige frem overens med de kundeoplevelser, som ComON tidligere har beskrevet og som man kan læse på Trustpilot, hvor Mr123 har en bedrøvelig lav score.

LÆS OGSå: Lykkelig kunde: "De røvhuller"

Det er også på Trustpilot, at man kan læse en advarsel fra en utilfreds kunde, der afvarer mod investeringsforslaget. 

"Jeg er en "gammel" kunde fra mr123.com, som havde en lang kamp for at få mine produkter, og jeg kan fornemme rundt om på nettet at de fleste aldrig får deres produkter....få dage siden blev jeg så ringet op af en alt for smart sælger der ville have mig til at investere. Han fortalte på ingen måde sandheden om virksomheden og de manglende leveringer over flere år, så det virker blot som om at de forsøger at finde en ny måde at snyde folk på nu".

Mr123 kom i de danske forbrugermyndigheders søgelys, fordi firmaet ikke gav den lovbestemte fortrydelsesret eller oplyste brugerne om, at de aktivt afgiver fortrydelsesretten.

"Det lugter lidt"

Mr123 har lagt sparsomme oplysninger om børsnoteringen ud på nettet, som vi har bedt chefredaktør for magasinet Aktionæren, Jens Møller Nielsen, om at kigge nærmere på. Hans første indskydelse er:

"Det lugter lidt mystisk. Bare det at et firma er indregistreret på Cypern og Isle of Man, og at det har været i Forbrugerombudsmandens søgelys siger jo lidt. Derudover indeholder investormaterialet meget lidt information. Typisk vil man kunne finde et børsprospekt. Men det er der ikke. Det hele virker lidt usammenhængende," siger Jens Møller Nielsen, der er chefredaktør for magasinet Aktionæren, der udgives af Dansk Aktionærforening.

Han ville ikke anbefale, at man placerer sine sparepenge i firmaet ud fra de oplysninger, som er tilgængelige.

Mr123 har ikke besvaret ComONs henvendelser i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere