Microsoft indleder ny æra for mobiltelefoner

Microsoft har i dag premiere på verdens første mobiltelefon med softwarekoncernens eget Smartphone 2002-operativsystem. Teleanalytikeren John Strand har testet den nye telefon og varsler en ny æra for mobiltelefoner: Konkurrenterne får tæsk.

Mobilentusiasterne venter i spænding, når Microsoft og teleselskabet Orange i eftermiddag på et pressemøde i London lancerer den første mobiltelefon med styresystemet Smartphone 2002.

Styresystemet er Microsofts forsøg på - lidt forsinket - at tage en alvorligt stor bid af mobiltelefonmarkedet, og konkurrenterne har øjnene på stilke.

Det har de også grund til, mener teleanalytikeren John Strand, Strand Consult. Han har nu i over en uge rejst rundt i USA for at lære Microsofts mobilstrategi bedre at kende.

- Jeg er virkelig positivt overrasket. Det her kan ikke undgå at blive en succes, forklarer han.

Efter møder hos Microsoft er han fuldstændig orienteret om, hvad den nye mobiltelefon kan præstere, men detaljerne har han lovet at holde tæt med.

Det er dog velkendt, at mobiltelefonen, der markedsføres under Oranges navn, vil kunne synkroniseres med en stribe kendte Windows-programmer, og dermed skulle have et fortrin hos kunder, der i forvejen er bekendt med Microsofts produkter.

Dampmaskinerne

John Strand giver telefonen topkarakter:

- Nokia skal nok klare sig i konkurrencen, men alle de andre får tæsk. De kommer til at ligne dampmaskiner ved siden af, siger han.

John Strand forestiller sig, at fremtidens mobilmarked bliver opdelt i to: Et med mobiltelefoner til dem, der blot skal bruge den til samtaler. Og et til folk, der vil bruge deres mobiltelefon til meget mere.

Nokia har sammen med Ericsson, Nokia, Matsushita (Panasonic), Motorola, Psion, Siemens og Sony Ericsson stiftet selskabet Symbian, der udvikler operativsystemer til de såkaldte Smartphones.

Religionskrig

Nokias kameratelefon, 7650, og den kommende video-telefon, 3650, er begge bygget op omkring et Symbian-styresystem, og der er lagt op til religionskrig mellem Symbian og Microsofts Smartphone 2002-system i de kommende år.

- Kunderne vil vælge det system, der tilbyder de bedste applikationer. Og hvem vil altid være foran på det punkt, Microsoft eller Nokias Symbian, spørger John Strand drillende.

Han er begejstret over konceptet i den nye telefon, der er fuldstændig baseret på såkaldte Over The Air-opsætninger, så man kan programmere telefonen over internettet.

- Det er en helt ny æra for mobiltelefoni, der går i luften nu. Kunderne vil se anderledes på mobiltelefoni, i samme øjeblik disse telefoner er i forretningerne, lyder det fra John Strand.

Han roser samtidig Orange for at have fået aftalen med Microsoft i stand.

- Det beviser, at det giver mening at være en del af en stor koncern. TDC Mobil er størst i Danmark, men hvad nytter det, når Orange-koncernen render med de gode telefoner, siger han.

IDG Online rapporterer fra pressemødet i London. Læs mere tirsdag aften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere