Cisco-chef efterlyser gennemgribende ændringer

Ikke et ord om den slunkne ordrebog eller om Ciscos tårnhøje priser, da netværksgigantens øverste chef, John Chambers, indtog podiet ved årets partnerkonference i Bella Center. Chambers spår den visse død for forandrings-modvillige ledelser, men lover forøget produktivitet for dem, der tør lave radikalt om i organisationen.

Cisco karismatiske koncernchef, John Chambers, gik ved middagstid i dag på podiet i Bella Center med det budskab, at hans produkter i sig selv ikke kan gavne kunderne tilstrækkeligt.

- Med mindre kunderne radikalt ændrer den måde, de kommunikere på, og accepterer, at de ikke blot kan sætte et netværk op og så forvente øget produktivitet, får de det meget svært, lød det fra John Chambers.

- Hvis en virksomhed skal opnå den produktivitetsforøgelse på tre til fem procent, som vi allerede for fem år siden spåede, skal der mere til end vores teknologi. Der skal ændres radikalt i hele organisationen, og det er en både stor og skræmmende udfordring, sagde Chambers med henvisning til egne erfaringer.

Chambers fik forskrækkelse

Cisco og specielt John Chambers har længe prædiket e-learning, men da virksomheden selv rullede et fuldt e-learningsystem ud, fik Chambers sig en forskrækkelse.

- Ingen af mine medarbejdere gad bruge mere end cirka 12 minutter på at sidde og lytte til mine moduler, selv om jeg havde forventet, at vi kunne producere timelange udsendelser. Og ingen gad gennemgå vores lange certificeringsprogrammer, men sprang lige til eksamen. Det tog os tid at forstå og gøre noget ved, men nu har vi opnået store besparelser, fordi vi nu lader medarbejderne bruge e-learning i deres eget tempo, sagde John Chambers.

Han har som chef hos Cisco gennem de seneste 12 år været med til at dreje virksomhedens fokusområde i en ny retning hele 12 gange på otte år.

- Nu skal vi til det igen. Vi skal tilbage til de gamle dage, hvor IT-arkitekturen er centraliseret, og det skal vi for at sikre, at alle klienter i et netværk kan kommunikere med hinanden uafhængigt af tid, sted og standarder, sagde Chambers.

Pas på gamle fejl

Den centralisering vil ifølge Cisco betyde, at kunderne ikke skal udskifte deres centrale systemer, hver gang der kommer et opdateret produkt.

- Men vi skal passe på ikke at begå de samme fejl som for år tilbage, da IT-afdelingen havde så meget magt, at hver enkelt afdeling gik egne veje uden koordination. Jeg forventer, at min IT-afdeling kan gå på vandet, men jeg har ikke brugt en krone på at uddanne dem i at kommunikere med deres kolleger i regnskabsafdelingen eller i human ressource. Det hænger simpelthen ikke sammen, sagde Chambers.

Chambers nævnte ikke det kommende kvartalsregnskab med en stavelse. Analytikere forventer, at omsætningen hos netværksgiganten bliver nogenlunde den samme som i seneste kvartal, hvor den lå i omegnen af 37 milliarder kroner.

Heller ikke virksomhedens slunkne ordrebog, der siden samme kvartal sidste år er blevet 30 procent mindre værd, kom Chambers ind på, og der var heller ikke noget snak om den rapport, som analysebureauet Gartner netop har sendt på gaden, der påpeger, at Ciscos produkter gennemsnitligt er 72 procent dyrere end tilsvarende produkter fra konkurrenterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere