Bedste år for IT-distributøren Bluecom

Tidligere sager om parallelimport og tvivlsom markedsføring har ikke haft indflydelse på bundlinien hos IT-distributøren Bluecom Danmark, som tjente 25 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Den danske IT-distributør Bluecom har aldrig haft så stor en indtjening eller overskudsgrad per medarbejder som i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni.

Med et overskud efter skat på 25 millioner kroner ud af en omsætning på 679 millioner kroner er det en yderst tilfreds administrerende direktør Jens Fournais, der siden årsskiftet har været alene i spidsen for Bluecom.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat for en virksomhed, der har været igennem meget i det forgangne år. Vi har sagt farvel til Thomas Olsen, der var medstifter, og vi har haft held med at informere medarbejderne bedre om, hvilke veje vi går, og hvorfor vi vælger dem, siger Jens Fournais.

- Vi opererer i et meget presset marked, hvor det både gælder om at være nicheorienteret. Vores omsætning kommer for 60 procents vedkommende fra salget af high-end-produkter fra mærkevare-leverandører som IBM og HP, mens vores komponentforretning står for cirka 40 procent af omsætningen, siger Jens Fournais.

Sager uden betydning

Bluecom har ifølge Jens Fournais haft er skidt rygte visse steder i branchen, men han afviser at tidligere sager om parallelimport og tvivlsom markedsføring afspejles på bundlinien.

Bluecom Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning678,6545,8
Resultat af primær drift (EBIT)34,415,9
Resultat før skat 34,916,3
Resultat24,711,5
Egenkapital34,633,9
Antal ansatte5560
- For de folk, der ikke handler med os eller kender os, kan negativ omtale have en indvirkning, men den blåstempling af os, som samarbejdsaftalerne med eksempelvis IBM er et bevis på, betyder mere end et par negative artikler, siger Jens Fournais.

Bluecoms omsætning kommer primært fra eksport, og netop derfor er virksomheden i færd med at ansætte endnu flere sælgere med udenlandsk baggrund.

Af regnskabet fremgår det, at Bluecom i gennemsnit har haft 55 ansatte i 2001/2002 mod en håndfuld flere året før.

Egenkapitalen har med sine 34, 6 millioner kroner aldrig været større i virksomhedens 10-årige historie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere