Onsdagens aviser om IT

Spareiver hindrer digitalisering af Told & Skat. Streaming i hastig vækst. KMD forhindrer kommuner i at skifte til open source. ADSL-udbydere går til kanten af loven.

Spareiver hindrer digitalisering af Told & Skat

Selv om Told & Skat for små midler til IT-projekter kunne spare millionbeløb i administration, så bliver projekterne ikke ført ud i livet på grund af sparekravene fra regeringen. Tidligere på året gav Foreningen af Registrerede Revisorer Told & Skat en liste på syv punkter i skatteindberetningen, som med fordel kan digitaliseres. Ifølge revisorerne er mange af forslagene enkle og billige at gennemføre. Underdirektør Steffen Hansen, Told & Skat, har heller ikke glemt forslagene. Han siger, de er indarbejdede i en langsigtet strategi, men der er ikke penge til gennemgribende ændringer på én gang. (Erhvervsbladet)

Streaming i hastig vækst

Streaming af levende billeder på internet er i hastig vækst, vurderer TDC Internet. Omsætningen på det danske marked lander på 40 millioner kroner i år og 160 millioner kroner næste år. Først og fremmest store virksomheder med afdelinger i udlandet benytter streaming til intern kommunikation og e-learning. Men de største vækstmuligheder er inden for kommunikation med omverden. Eksempelvis har Københavns Fondsbørs indrettet et studie, så de børsnoterede virksomheder kan sende billeder på internet. (Erhvervsbladet)

KMD forhindrer kommuner i at skifte til open source

KMD, der leverer systemer til landets kommuner, bygger udelukkende på Microsoft-platformen, og det forhindrer, at kommunerne kan skifte til andre leverandører. Ifølge IT-projektchef Hans Lembøll, Slagelse Kommune, er KMDs understøttelse af andre platforme end Microsoft det eneste, som mangler, inden kommunen kan gå videre med at høste de besparelser, som open source-software giver. Lektor Neils Jørgensen, Roskilde Universitetscenter, var en af de fire forfattere til Teknologirådets rapport om open source. Han siger, at det er vigtigt, at kommunerne stiller krav til KMD om at levere systemer, som kan køre sammen med open source-software. Ifølge KMD har kun få kommuner hidtil efterspurgt understøttelse af andre platforme. (Politiken)

ADSL-udbydere på kant med loven

De danske udbydere af ADSL bevæger sig på en knivsæg i forhold til lovgivningens krav om, at de ikke må kræve, at kunderne køber et fastnetabonnement samtidig med en ADSL-forbindelse. Både Tele2 og Telia siger lige ud, at det er mere profitabelt for dem, hvis kunderne både vælger telefonabonnement og fastnettelefon hos selskaberne. Tele2 indrømmer derfor, at selskabet ikke skærer muligheden for at købe ADSL alene ud i pap. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere