Artikel top billede

Spammere manipulerer aktiekurser

It-kriminelle bruger spam til at hæve prisen på aktier, som herefter sælges med stor fortjeneste.

Den seneste Symantec Intelligence rapport for august 2011 viser, hvordan cyberkriminelle tjener penge på aktiefup. Med de såkaldte pump-and-dump-angreb stiger aktiepriserne – på et falsk grundlag -, og når priserne når det højeste niveau, sælger de cyberkriminelle igen aktierne. Herefter falder prisen igen til det oprindelige lave niveau.

”De cyberkriminelle kan på denne måde tjene rigtige gode penge på ganske få dage. I disse økonomisk usikre tider kan mange være tilbøjelige til at investere i aktier, som de cyberkriminelle hævder er et godt køb midt i den finansielle krise,” siger senior intelligence analyst Paul Wood fra Symantec.cloud.

Spam i forbindelse med disse svindelnumre prøver at overbevise det potentielle marked om, at de pågældende 'penny stock'-aktier er mere værd end værdiansættelsen, eller at de meget snart vil stige voldsomt. De fleste af disse påstande er enten misvisende eller usande.

Rapporten fortæller også, at der har været lige så mange nye boot time malware (MBR)-trusler i de første syv måneder i 2011, som der var i de foregående tre år.

En MBR er et område af harddisken (normalt første sektor), som en computer bruger til at udføre opstartsprocessen. Det er en af de første ting, som læses og udføres, når en computer tændes - endda før selve styresystemet.

”MBR-infektioner gør det nemt for cyberkriminelle at overtage kontrollen med en given computer. De metoder, som bruges i dag, er forholdsvis komplekse, og det betyder, at bagmændene er meget kompetente med en stor viden om netop dette område. Og derfor skal vi passe ekstra meget på,” siger Paul Wood.

Ifølge tallene i rapporten er den danske spamprocent gået en smule tilbage. I august 2011 var 76,1 procent af alle e-mails i Danmark spam sammenlignet med 77,6 procent i juli. Det globale spam-niveau var i august på 75,9 procent sammenlignet med 77,8 procent i juli. Saudi-Arabien er verdens mest spammede land.
 




IT-JOB

Hiper A/S

IT-systemudvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere