Artikel top billede

Tusinder kræver erstatning for iPhone-sporing i Sydkorea

I Sydkorea forlanger 27.612 personer en erstatning på 4.800 kroner hver for lagring af positionsdata.

Det ser ud til at den omstridte lagring af positionsdata kan blive meget dyr for Apple. I juni blev Apple dømt til at betale en erstatning på 4.000 kroner til en sydkoreansk advokat for lagring af hans data uden tilladelse. Nu vil den samme advokat – Kim Hyeong-seok – føre en sag på vejne af 27.612 personer i Sydkorea.

Kim Hyeong-seok fortalte onsdag, at sagsøgerne hver forlanger en erstatning på omkring 4.800 kroner fra Apple. Hvis Apple bliver dømt til at betale erstatning i denne størrelse, kommer det til at koste koncernen mere end 130 millioner kroner.

Tidligere i denne måned blev Apple idømt en symbolsk bøde på 15.000 kroner af det sydkoreanske telestyrelse. Det var den første bøde fra en statslig myndighed i sagen om positionsdata.

Som ComON kunne fortælle sidste år, har Apple brugt sine iPhones som en slags mobile Wi-Fi-scannere, der samler informationer om trådløse netværk i nærheden og sender disse data tilbage til Apple. På dén måde kan Apple opbygge en gigantisk database over Wi-Fi adgangspunkter, der kan bruges til at give mere præcis lokalisering af brugerne.

Denne afsløring fulgte i kølvandet på Street View-sagen, hvor Google måtte erkende at fotobilerne også havde samlet data fra trådløse netværk. Nu viste det sig, at iPhone-brugerne havde gjort akkurat det samme – uden at vide det.

Den gamle sag forfølger stadig Google – senest er det kommet frem, at bilerne også har registreret data om klienterne i de trådløse netværk. Det er også blevet afsløret, at de indsamlede data har været offentligt tilgængelige.

Apple kan heller ikke slippe fri af sagen. I påsken kom det frem at iOS-enheder gemmer oplysninger om hvor du har været i en fil, consolidated.db, der ligger gemt på den lokale enhed. Denne fil indeholder en liste med koordinater og tidspunkter som kan bruges til at spore din færden i det sidste år.

Siden sidste år har det altså været kendt, at Apple samler oplysninger om hvor iPhone-ejere har befundet sig. Men det nye er, at disse oplysninger også lå på den lokale enhed og blev gemt i et år. Det samme gælder for Android, dog i mindre omfang.

De sydkoreanske myndigheder har angiveligt fundet huller i iOS og Android som betyder at fremmede kan gå adgang til de gemte positionsdata. Både Google og Apple bliver opfordret til at kryptere informationerne – Apple fortæller dog, at man allerede har lukket hullet med iOS 4.3.3 opdateringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere