Lindhard skrotter Baan

Det danske ERP-selskab Lindhard dropper helt at sælge det hollandske ERP-system Baan, selv om Baan-stifterne står bag selskabet. Nu skal der satses på Oracle, og det egenudviklede Multi+ bliver lagt i hænderne på et norsk selskab.

Det danske ERP-selskab Lindhard dropper fuldstændig at sælge det hollandske system Baan. Det sker, selv om Lindhards ejer, hollandske Vanenburg Business Group, blev stiftet af brødrene Jan og Paul Baan, der også stiftede softwareselskabet.

Lindhard skifter i stedet navn til Watermark, og det navn vil gå igen i alle de 12 lande, hvor Vanenburg opererer.

Baan bliver ikke smidt helt ud af forretningen. Watermark fortsætter med at yde service til eksisterende Baan-kunder.

Alle kræfter bliver dog lagt i at sælge nye systemer fra Oracle. Administrerende direktør Hans Peter Bech vil levere både økonomi- og virksomhedssystem (ERP), kundestyring (CRM) og leverandørstyring (SCM) til kunder inden for produktion, logistik og projektindustrien.

Lindhard-navnet forsvinder ikke helt fra det danske marked. Lindhard har navn efter stifteren, Mogens Lindhard, der skabte selskabet i 1976. I de første mange år byggede det på det egenudviklede ERP-system Multi+.

De aktiviteter lukker ikke, men bliver videreført i et nyt selskab med Lindhard-navnet. Det selskab er også ejet af Vanenburg, men fremover skal det danskudviklede system bestyres fra Norge.

10 medarbejdere går fra Watermark over i det nye, danske Lindhard-selskab, hvor der ifølge det norske hovedkvarter stadig er penge at tjene. I Danmark, Norge og Sverige var der ifølge en pressemeddelelse fra det nye Lindhard-selskab et overskud på 3,6 millioner kroner på Multi+ i første halvår i år.

Det oprindelige, danske Lindhard-selskab havde sidste år et overskud før finansielle poster på 1,8 millioner kroner, men omsætningen dykkede fra 54 til 44 millioner kroner.

I mandags solgte Lindhard sine ni sikkerhedsspecialister, der var samlet i divisionen Etechnology, til det svenske Technology Nexus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere