Annoncehajer skal stemples

Med en ny mærkningsordning skal det være nemmere at skille de reelle opslagsværker fra annoncehajerne på nettet.

Annoncehajer går en svær tid i møde. Fremover bliver det nemlig lettere, at spotte de reelle opslagsværker på nettet. Det sker takket være et nyt mærke, som Foreningen af Danske InternetMedier (FDIM) netop har vedtaget at indføre.

Annoncehajer sælger på svindelagtigt grundlag annoncer til telefonbogs- eller virksomhedsregister-hjemmesider. Firmaer, hvis eneste formål er at narre så mange penge fra de annoncører der lokkes i fælden, som muligt. Typisk starter annoncehajer med at afkræve relativt små beløb, der kan vokse op til 150.000 kroner per år. Dette samtidig med, at der stort set ikke er nogen der besøger de hjemmesider som annoncerne bliver placeret på.

»Vi indfører mærkningsordningen, fordi alle trygt skal kunne indrykke annoncer på nettet -uden at være bange for at blive bondefanget. Med mærket vil alle kunne se at et site ikke bruger bondefangermetoder i salgsarbejdet,« siger Jon Lund, direktør i FDIM.

For at få mærket skal opslagsværkets telefon-sælgere leve op til en række krav, når de sælger optagelser til kunder. Blandt andet skal det være helt klart, om en optagelse kun gælder for eksempelvis et år - eller om den automatisk fornys, når tiden er gået. Ligesom sælgerne altid skal fremsende en ordrebekræftelse når de over telefonen har solgt en optagelse - og først må sende en regning, når kunden skriftligt har accepteret ordrebekræftelsen.

Mærkningsordningen er en del af et nyt sæt etiske retningslinier, der blev vedtaget på FDIMs generalforsamling i april. Alle FDIMs medlemmer kan ansøge FDIMs etiske udvalg om tilladelse til at bruge mærket - men uanset om mærket bruges eller ej, er alle telefonbogs- eller virksomhedsregister-hjemmesiderne i FDIM forpligtede til at overholde dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere