Mandefald hos Wikipedia

Wikipedia må se mange bidragsydere hastigt forlade siden.

Der kommer hele tiden nye brugere og bidragsydere til på Wikipedia. Men på det seneste har trafikken væk fra det brugerskabte leksikon været markant højere end tilgangen.

I 2009s tre første måneder havde Wikipedia en netto tilbagegang på 49.000 bidragsydere. Ifølge Wall Street Journal var det samme tal for 2008 kun 4.900 personer. Hos Wikipedia-stiftelsen anerkender man, at mange søger væk i øjeblikket. Men nedtoner problemet.

»Vi har brug for nok folk til at få tingene til at fungere. Men brugerinddragelse er ikke et mål i sig selv,« siger Sue Gardner i Wikipedia-stiftelsen.

Hun mener altså ikke, at det handler om at have flest mulige medskribenter men bare om at have nok. Grundlægger Jimmy Wales erkender også, at projektet er i modgang. Han overvejer, om projektet måske er ved vejs ende, og at derfor ikke længere er brug for så mange til at skrive og redigere.

Hvorfor
At Wikipedia risikerer at miste folk til at sørge for den konstante opdatering af fællesskabets viden kan sagtens blive et problem uden for Wikipedia-stiftelens mure.

Det er nemlig mange kritikeres pointe, at Wikipedia aldrig vil blive lige så korrekt som redigerede og traditionelle opslagsværker, fordi der ikke er kvalitets-filtre nok til at sortere skidt og kanel fra. Modargumentet fra Wikipedia lyder, at den store masse af brugere og bidragsydere er med til at forhindre fejl og unøjagtigheder.

Nedgangen i antallet af bidragsydere har også fået mange til at fundere på en årsag. Nogle mener, at det er Wikipedias egen skyld, at mange forlader siden. For eksempel ved at indføre strengere kontrol med emner, der er kendt for at skabe debat (religion, politik osv.).
Det kan være med til at holde nye folk væk, fordi de måske ikke altid får en god forklaring på, hvorfor deres indlæg slettes af moderatorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere