Skær 40 pct. af strømforbruget til serverkøling

De ikke uanseelige strømudgifter til køling af serverne i et datacenter kan reduceres med op til 40 procent. Det viser forsøg med intelligent køling.

I stedet for at ladet kølesystemet blæse derudaf for fuld kraft er det bedre at justere mængden af køling efter de enkelte serveres faktiske temepraturer.

Sådan lyder den enkle opskrift bag HPs nyeste metode til at reducere strømforbruget i større server-installationer, HP Dynamic Smart Cooling.

Systemet har netop vist sit værd i den hidtil største real-world-test af løsningen.

Forsøget blev foretaget af HP's centrale udviklingsafdeling, HP Labs, i et datacenter på 6.500 kvadratmeter i Bangalore, Indien.

Her fik man en 20 procents reduktion af strømforbruget sammenlignet med traditionelle kølingsløsninger, men HP forventer, at systemet kan skære helt op til 40 procent af forbruget, når først systemet bliver helt optimeret.

Det indiske datacenter består af en blanding af ældre udstyr, nyere rack-servere og blades - en typisk sammensætning for et serverrum anno 2007, påpeger HP selv.

I det indiske datacenter vil 40 pct. svare til en besparelse på 7.500 megawatttimer (MWh) - eller det samme som det årlige strømforbrug i 750 amerikanske husstande. Energibesparelsen vil samtidig reducere mængden af udledt kuldioxid med 7.500 tons pr. år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere