Firma mistænkt for svindel med Eurotrust-aktier stopper

Investeringsselskabet Daytrader, hvis direktør sammen med Eurotrusts øverste chef, Aldo Petersen, er sigtet for at have fortaget ulovlig aktiehandel gennem selskabet, har drejet nøglen om.

Virksomheden Daytrader, som Eurotrust-stifter og øverste chef, Aldo Petersen, er sigtet for at have brugt til ulovlig aktiehandel, er lukket. Daytrader deler adresse med Aldo Petersen.

Virksomhedens administrerende direktør, der er beskyttet af navneforbud, er sammen med top-advokaterne Karoly Nehmet, Ole Sigetty og Eurotrusts øverste chef, Aldo Petersen, sigtet for mandatsvig og medvirken til mandatsvig af særlig grov karakter.

De tre er mistænkt for at have svindlet for 7,5 millioner kroner i forbindelse med aktiehandler i selskabet Euro909.com, der efterfølgende har skiftet navn til Eurotrust. Bagmandspolitiet har gang på gang udskudt det tidspunkt, hvor sigtelsen enten skal droppes, eller der skal rejses tiltale.

Advokat Jens Henning Elmerkjær, der er indsat som likvidator i Daytrader, har ikke ønsket at udtale sig om grunden til Daytraders lukning, ud over at "det har været ledelsens ønske at lukke selskabet".

Det har ikke været muligt at træffe Daytraders direktør for en kommentar.

Sagen kort

Ole Sigetty var i 1999 likvidator for gruppe investeringsselskaber, der ville sælge en aktiepost i Euro909.com. Aktierne kunne ikke handles på Nasdaq, men skulle sælges i Danmark, og derfor blev der indhentet flere bud. De blev alle afvist med henvisning til at aktiens markedskurs var højere end det, køberne tilbød.

I stedet købte Aldo Petersen efter eget udsagn aktieposten til den høje kurs gennem Daytrader.

Efterfølgende konverterede Aldo Petersen aktieposten, så den kunne handles på Nasdaq, og solgte den med en fortjeneste på 7,5 millioner kroner.

Bagmandspolitiet mener dog, at Aldo Petersen købte aktien til en langt lavere kurs, end aktien blev handlet til på Nasdaq.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere