Microsofts antivirus samler for mange data

Et dansk sikkerhedsfirma mener at Microsofts nye antivirusprogram indsamler alt for mange private data på computeren.

Microsofts nye webbaserede sikkerhedsprogram Windows Live Safety Scanner har alt for travlt med at indsamle data på brugerens computer, der sendes tilbage til softwarefirmaet. Det mener det danske sikkerhedsfirma CSIS, der har testet programmet.

»Vi finder ikke, at Microsoft i denne sammenhæng, har behov for at indsamle og lagre, så mange oplysninger, som de faktisk gør. Microsoft's forklaring på indsamling af de mange data er, at oplysningerne udelukkende anvendes til at forbedre produktet og at indsamling sker anonymt. Vi er dog stadig betænkelige ved omfanget af oplysninger som trækkes ud,« konstaterer CSIS.

Blandt de oplysninger som programmet samler i baggrunden og overfører til Microsoft er indholdet af Windows hosts-filen, der kan fortælle hvilke websteder der er besøgt, indholdet af Startup-folderen og aktive services og drivere på computeren.

Desuden indsamler oplysninger om installerede udvidelser til Internet Explorer og indhold og fortegnelser optaget i systemets registreringsdatabase.

CSIS fortæller, at også det nye program Microsoft OneCare Antivirus overfører mange data til softwaregiganten.

Både Windows Life Safety Scanner og OneCare Antivirus får ellers gode karakterer i CSIS' test for deres evne til at finde og fjerne virus. Af de 86 testede orme blev samtlige genkendt af programmerne. De nuværende betaversioner indeholder dog stadig mange småfejl, som ventes fjernet i de endelige udgaver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere