Gå i hackerskole

Det er nu muligt at lære at hacke og cracke med formålet at kunne beskytte sig bedre. Dansk online-skole tilbyder undervisning. Sikkerhedsvirksomheden Protego er betænkelig ved fremgangsmåden.

Formålet med online-skolen, som hedder Hackademiet, er ikke at »smadre en andens computer«, men »kende systemets svagheder, så du bedst kan beskytte dig selv,« skriver skolen i en pressemeddelelse.

Hackademiet tilbyder online-undervisning i at lære at cracke, hacke og alle andre tricks, som hackere og crackere bruger. Filosofien er først at lære dette, så man efterfølgende bedre kan beskytte sig og kende de huller, der findes. Blandt andet omhandler en lektion hvor man hacker sig ind på en Windows-maskine.

Idéen til en hackerskole er opstået, fordi stifterne bag Hackademiet syntes, at der manglede information, som alle ville kunne forstå.
»Det, der fandtes, var ofte meget kompliceret. Så der var behov for noget, som alle brugere kunne bruge til noget,« forklarer Britt Malka fra Hackademiet, som rent fysisk befinder sig i Paris. Hun tilføjer, at skolen i øjeblikket har 52 abonnenter.

Tanken om at lære at hacke, før man kan finde ud af at beskytte stemmer godt overens med it-sikkerhedsvirksomheden Protegos tanke. Dog kan man godt være betænkelig ved, at det er en skole, som alle i princippet kan tilmelde sig.

Teknisk chef Peter Vestergaard er ikke vild med tanken om, at uddannelsen kan bruges til rent faktisk at lære at hacke ulovligt, uden at der er en fuldstændig kontrol af deltagerne. Selv har Protego klasseundervisning og har på knap tre år haft 2800 medarbejdere fra 700 virksomheder på kursus.

»Vi har lavet aftaler med alle de virksomheder, vi har haft på kursus, og vi støtter uddannelsen op med en certificering,« fortæller Peter Vestergaard, som også foretrækker, at man ser sine kursister i øjnene.

Hos Hackademiet er man dog også bevidst om risikoen, men Britt Malka forklarer, at de godt kan skille de useriøse fra de seriøse.

»Der er jævnligt nogle, der skriver og spørger, hvordan de for eksempel hacker sig ind på en skole. Dem svarer vi slet ikke. Ofte kan man se på henvendelsen, om det er seriøst,« siger Britt Malka, som dog understreger, at risikoen selvfølgelig altid er til stede.

Peter Vestergaard understreger, at it-branchen er broget, og man i bund og grund blot skal bruge sin sunde fornuft.
»Det er ligesom, når man er på en restaurant og giver tjeneren sit kort. Om man har tilliden. På samme måde skal man vurdere virksomheder og de, der handler der.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere