Nye muligheder for datamatikere og multimediedesignere

Efter sommerferien får multimediedesignere og datamatikere nye overbygningsuddannelser.

I en krisetid er det oplagt at vende snuden mod skolebænken, og efter sommerferien er der faktisk mulighed for at kaste sig over helt nye uddannelser

Undervisningsministeriet har blandt andet godkendt tre nye uddannelser, som kan have relevans for mange i it-branchen.

De to nye tiltag er en professionsbachelor i webudvikling og en ditto i softwareudvikling. Desuden er der oprettet en diplomuddannelse i webudvikling.

Med en titel som professionsbachelor i webudvikling skal man være i stand til at søge jobs i interne udviklingsafdelinger i virksomheder af alle størrelser eller i konsulent- eller softwarefirmaer inden for webområdet eller it-branchen.

Som bachelor i softwareudvikling kan man sigte mod et job som systemudvikler - og senere som projektleder - i store it-projekter.

Der er mere information om uddannelserne her og her. Begge uddannelser tager halvandet år.

Det bliver også muligt at tage en diplomuddannelse i webudvikling. Den fordeles over to år som en deltidsuddannelse. Formålet med uddannelsen er at forberede de studerende til de samme stillinger som overbygningsuddannelsen som professionsbachelor i webudvikling.

Alle tre uddannelser er SU-berettigede.

Uddannelserne kan blandt andet findes Handelsskolen København Nord, Århus Købmandsskole og en håndfuld flere steder i landet.

De nye it-relaterede uddannelser får følgeskab af en stribe andre nye studier fra sommerferien. Se dem alle her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere