BMC software kæmper med gælden

Trods faldende omsætning og et presset marked banker software-leverandøren BMC af på tidligere års underskud. Medarbejderstaben er skåret ned, og der er igen sorte tal på bundlinien.

De seneste tre år har været op ad bakke for den danske afdeling af BMC software, og sådan bliver det ved lidt endnu.

Men på trods af, at markedet for software til overvågning af IT-infrastruktur er presset, og at BMC Software slæber rundt på en stor gæld, holder selskabet ifølge de seneste årsregnskab skindet på næsen. Og mere til.

Årets resultat på 1,6 millioner kroner i overskud efter skat betegner ledelsen i BMC Software som "tilfredsstillende".

BMC Software A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Bruttoresultat62,768,6
Resultat af primær drift1,86,1
Resultat før skat 1,96,2
Resultat1,96,2
Egenkapital-20,3-22,2
Antal ansatte5055

Støtte fra USA

Virksomhedens moderselskab, BMC Nordic, og det ultimative moderselskabet i USA er ganske vist trådt til med støtteerklæring, men der er ikke ført penge til det danske selskab for at klare driften.

Egenkapitalen er negativ med 20 millioner kroner, men det er selskabets opfattelse, at den finansielle og likviditetsmæssige situation er sådan, "at det er forsvarligt at fortsætte selskabets drift", som det betegnes i regnskabet for 2001/2002, der sluttede med udgangen af marts.

BMC har en gæld på 29 millioner kroner, hvoraf hovedparten, 20 millioner kroner, er til andre virksomheder i koncernen.

- Gælden skyldes, at vi for tre år siden opkøbte en virksomhed med en stor gæld, og jeg vil skyde på, at der går et par år endnu, før vi får vendt gælden til et positivt resultat for vores aktionærer, siger selskabets administrerende direktør, Erik Birger Hult.

BMC Software har i tidligere år haft betydelige tab, hvorved aktiekapitalen er tabt. Tabet for selskabets aktionærer er dog minimeret med to millioner kroner i forhold til året før, hvor selskabet fik et overskud på 6,2 millioner kroner.

Farvel til en håndfuld

I året, der er gået, har selskabets administrerende direktør, Erik Birger Hult, måttet sige farvel til en håndfuld medarbejdere. I dag er der omkring et halvt hundrede medarbejdere i det danske selskab.

Virksomheden leverer software til styring og backup af forretningskritiske IT-programmer. Konkurrenterne er typisk Computer Associates, IBM og Hewlett-Packard,

BMC oplyser ikke sin omsætning, men ifølge Computerworld Onlines estimat lå den på 78 millioner kroner.




IT-JOB

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Compliance Specialist

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere