Journalist beskyldes for at kludre med fartkontrol

Fotovogn.dk mener, at en journalist fra DR Syd har kludret med tilmeldingen. Derfor modtog hun ikke advarslerne mod politiets fartkontrol. Fotovogn.dk kræver en undskyldning og berigtigelse. DR Syd afviser at have begået fejl.

Advarselstjenesten Fotovogn.dk er vred på DR syd, efter at stationen bragte en historie om at advarselstjenesten ikke virker. Fotovogn.dk mener at journalisten har kludret med tilmeldingen, og at det var derfor hun ikke modtog advarsler om fartkontrollerne.

Kunne ikke finde ud af det

Problemet er, ifølge Fotovogn.dk, at journalisten ikke har kunnet finde ud af at tilmelde sig systemet med den rigtige kode.

I stedet for den korrekte kode, som er: TRAFIK SON, sendte jounalisten ifølge en logfil fra TDC adskillige SMS?er blandt andet med ordlyden: ?Hej jeg vil gerne tilmelde mig jeres service hilsen Connie?.

Tilmeldingen håndteres af en computer, som skal afkode sms-beskederne. Den vil kun godkende og tilmelde folk, der sender den korrekte kode.

Det var det, der var årsag til, at journalisten ikke fik advarslerne om de tre kontroller, som hun selv havde anmeldt telefonisk til servicen.

- Jeg mener at historien holder. Jeg har tilmeldt mig korrekt, ellers ville jeg ikke kunne anmelde de tre kontroller. Desuden har jeg sendt en test-sms som jeg har fået svar på fra systemet, siger journalist ved DR Syd Connie Schmidt.

Begge parter siger at de kan dokumentere deres påstande.

Vidste godt det var forkert

- Connie Schmidt ved dog godt, at den er gal, for efter hun har været sammen med politiet, prøver hun at tilmelde sig servicen igen, som det fremgår af vores logfil. Den viser, at hun prøver at tilmelde sig igen kl. 14:19:45 den 30-09-2002. Som man kan se på tidspunktet, er dette efter hendes møde med politiet og hendes test af fotovogn.dk systemet, skriver Fotovogn.dk i sin pressemeddelelse.

Direktøren for Fotovogn.dk, Jacob Malherbe, mener, at dette er en skærpende omstændighed.

- Jeg finder det besynderligt, at hun forsøger at tilmelde sig igen, efter at testen er afsluttet. Det tyder jo på, at hun vidst at der var noget galt. Desuden kan vi dokumentere gennem logfiler fra TDC, at hun på intet tidspunkt har sendt den korrekte kode, siger han.

Ifølge Fotovogn.dk fik 616 andre brugere beskeder om fartkontrol i Haderslev-området.

Forlanger undskyldning

Fotovogn.dk er vred over historien, og forlanger en officiel undskyldning fra DR. Derudover forlanger Fotovogn.dk at få en rettelse i alle de nyhedsprogrammer, som har bragt historien.

Men firmaet kan godt kigge i vejviseren efter en undskyldning og tilbagetrækning.

- Historien holder. Jeg har tilmeldt mig korrekt. Jeg kan ikke se hvorfor vi skulle undskylde for, og tilbagetrække en historie som er i orden, siger Connie Schmidt.

Direktøren for Fotovogn.dk siger, at firmaet vil tage yderligere skridt for at få en undskyldning og berigtigelse, hvis ikke DR leverer den frivilligt.

- Vi vil indbringe sagen for pressenævnet, hvis vi ikke får den undskyldning. Det rammer jo vores virksomhed hårdt, når der kommer urigtige oplysninger denne karakter, siger Jacob Malherbe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere