Den digitale økonomi kan redde Europa

Kan den digitale økonomi bringe Europa ud af krisen? Ja, siger EU-Kommissionen.

En ny rapport fra EU-Kommissionen slår fast at den digitale økonomi er stærk nok til at trække Europa ud af den aktuelle krise. Nu er der indledt en offentlig høring om, hvilken strategi EU skal vælge for at få sat turbo på den digitale økonomi.

I 2008 var 56 pct. af Europas befolkning blevet regelmæssige brugere af internettet, en tilvækst på en tredjedel siden 2004. Halvdelen af de private husholdninger og over 80 pct. af virksomhederne har nu bredbånd.

»Europas digitale økonomi har et kolossalt potentiale til at generere en enorm indtjening i alle sektorer, men for at omsætte denne fordel til bæredygtig udvikling og nye arbejdspladser må regeringerne udøve lederskab og vedtage koordinerede politikker, der nedbryder de nuværende hindringer for nye tjenester,« sagde EU-kommissær Viviane Reding under fremlæggelsen af rapporten onsdag.

Den konstaterer blandt andet, at Europa er det første kontinent i verden med flere mobilabonnenter end indbyggere – her er en dækningsgrad på 119 pct. Af Europas unge under 24 bruger 66 pct. internettet hver dag, mens EU-gennemsnittet til sammenligning er 43 pct. Men en tredjedel af EU's befolkning har aldrig brugt nettet, og kun 7 pct. af forbrugerne har handlet online i en anden medlemsstat.

EU efterlyser en ny indsats for at sikre bredbånd til alle og et indre online-marked, hvor det er let for brugerne at benytte online-tjenester på tværs af grænserne.

Den offentlige høring kører frem til oktober. Rapporten og andet høringsmateriale er tilgængelig på denne adresse.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere