Sander er tilfreds: Hver femte dansker har aldrig brugt en pc

Danskernes it-færdigheder er grotesk ringe. Hver femte dansker har aldrig i sit liv siddet foran en computer, og næsten hver fjerde vil have problemer med at sende en mail. Videnskabsminister Helge Sander er tilfreds.

Danmark er meget langt fra at være et it-baseret videnssamfund. Det afslører nye tal fra Danmarks Statistik med ubarmhjertig tydelighed. 19 procent af den danske befolkning, eller hver femte dansker, har aldrig siddet foran en computer. Dertil kommer, at 22 procent har meget ringe it-færdigheder. Det betyder, at de har problemer med at åbne word og sende en mail.

Danmarks videnskabsminister Helge Sander vælger dog at se på de positive ting i undersøgelsen. Han har haft kuglerammen fremme og hæfter sig ved, at 59 procent af befolkningen rent faktisk har prøvet at sidde foran en computer jævnligt.

"Jeg er naturligvis tilfreds med, at en stor del af befolkningen har gode eller meget gode it-færdigheder. Det ligger mig på sinde, at alle danskerne har mulighed for at udnytte de mange potentialer, som den digitale verden rummer," siger videnskabsminister Helge Sander.

Det er tredje år i træk, at Danmarks Statistik udarbejder IT-Barometeret for IT- og Telestyrelsen. Tallene viser, at der ikke har været nogen udvikling i Helge Sanders år som videnskabsminister. Faktisk er det blevet værre. I 2008 havde 38 procent af befolkningen elendige computeregenskaber. Det tal var steget med tre procent til 41 procent i 2009.

Det er især ældre, lavtuddannede og arbejdsløse, der halter gevaldigt efter.

Der vil senere i dag blive offentliggjort en række initiativer der skal få gang i udviklingen.

"En stor del af befolkningen har rigtig gode forudsætninger for at håndtere de digitale muligheder, men desværre er der også en gruppe, som er mindre godt med. Det er vigtigt, at vi har tilbud til dem, som ønsker at blive bedre," siger Helge Sander.

Det er danskerne der selv har vurderet deres it-færdigheder på it-barometeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere