Norske forskere laver evolutionær hardware

En forskergruppe ved Oslos Universitet har lavet et stykke hardware, der kan konfigurere sig selv.

To forskere ved Institutt for Informatik, ph.-d.-stipendiat Kyrre Glette og professor Jim Tørresen, har udviklet et stykke hardware, der kan udvikle sig af sig selv. Kortet kan konfigurere sig selv til at løse en opgave bedst muligt.

Den fysiske konstruktion af et stykke hardware er basalt masser af små byggeklodser som for eksempel transistorer. Men når et stykke hardware bliver sendt på markedet, er sammenhængen mellem de forskellige byggeklodser fastlagt.

Det, som forskerne har fundet ud, er at lave et stykke hardware, der kan ændre på hvilke klodser, der arbejder sammen. Den kan så at sige prøve sig frem, og finde den optimale konfiguration til løsning af en given opgave.

Rent teknisk har forskerne kodet deres hardware således, at forskellige konfigurationer udgør en slags befolkning. De er repræsenteret matematisk som en slags gener. Hardwaren kan så tage de forskellige gener, parre dem, og teste hvordan konfigurationen virker.

Printpladen tager også hensyn til tidligere succeser og kan på den måde nå igennem 20.000 generationer på blot et par sekunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere