TDC tvinger kunder til højere båndbredde

Det betyder prisstigninger for kunderne på op til ni procent, når TDC nedlægger alle 256 Kbit og 1 Mbit-opkoblinger og afløser dem med henholdsvis 512 Kbit og 2 Mbit.

TDC nedlægger nu samtlige 1 Mbit-forbindelser og flytter kunderne over på en 2 Mbit-forbindelse. Samtidig stiger prisen fra 520 kroner om måneden ekskl. moms til 565 kroner.

Også den mest udbredte bredbåndsopkobling hos private bliver nedlagt. 256 Kbit-forbindelserne erstattes nu af 512 Kbit-opkoblinger - med en månedlig prisstigning fra 349 kroner inkl. moms til 359 kroner inkl. moms.

Prisstigninger på 10-45 kroner om måneden virker måske ikke umiddelbart af så meget, men eksempelvis i forbindelse med medarbejderbredbånd kan det hurtigt løbe op. Har en virksomhed 25 ansatte, som har adgang til internettet hjemmefra via en firmabetalt opkobling, bliver den samlede stigning 250-1.125 kroner om måneden. Svarende til 3.000-13.500 kroner årligt.

»2 Mbit-forbindelser har mange private og virksomheder slet ikke noget at bruge til, som udbuddet ser ud lige nu. De, der i dag kører på 1 Mbit, gør det, fordi det typisk dækker deres behov - for eksempel i forbindelse med hjemmearbejdspladser, hvor man normalt kobler op til administrative systemer,« siger teleanalytiker Torben Rune til Dagbladet Børsen.

Også Forbrugerrådet er utilfredse med TDC's prisstigninger.

»Jeg synes, at TDC i stedet skulle garantere brugerne, at de altid får den båndbredde, som de betaler for. Men det gør TDC ikke,« siger telepolitisk medarbejder, Anders Hjorth Jensen til avisen.

Ifølge TDC skyldes tvangsopgraderingerne at man vil forenkle sit produkt-sortiment, samt give danskerne større båndbredder, så det bliver muligt fremover at sælge mere krævende bredbåndstjenester som eksempelvis Video on Demand.

TDC sidder i dag på 80 procent af bredbåndsmarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere