Fyret Telia-direktør til teknologiselskab

Den tidligere Telia-direktør Kaj Juul-Pedersen har som bestyrelsesformand i teknologiselskabet Tpack hyret en anden tidligere Telia-direktør, Søren Støvring-Hallsson, som ny direktør. Tpack er i gang med at søge patent på en teknologi, der skal gøre det billigere for teleselskaber at opgradere deres netværk.

Der gik kun en måned, fra Søren Støvring-Hallsson blev fyret som direktør for Telia Networks i Danmark, til han fik nyt arbejde igen.

Han er nemlig blevet hyret af en anden tidligere Telia-direktør, Kaj Juul-Pedersen, som i dag er bestyrelsesformand for blandt andet teknologiselskabet Tpack,

Her tiltrådte Søren Støvring-Hallsson i dag, tirsdag, som administrerende direktør.

Kaj Juul-Pedersen har også været direktør for Ericsson i Danmark, inden han kom til Telia. I dag er han med i bestyrelsen for en række selskaber, som han også selv investerer i.

De to tidligere Telia-direktører arbejdede ikke i teleselskabet samtidig, men de kender hinanden fra brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, hvor de sad i bestyrelsen sammen.

Den hårdeste branche

Kaj Juul-Pedersen er også medejer af Tpack, men er ikke en af stifterne af selskabet, der blandt andet udspringer af Intel, som sidste år lukkede sine danske netværksaktiviteter.

Søren Støvring-Hallsson skal forsøge at skabe en forretning for Tpack i det marked, som er allerhårdest ramt af krisen. Tpack udvikler nemlig udstyr, som skal gøre det billigere for teleselskaberne at opgradere deres netværk, og netop leverandørerne af teleudstyr har verden over været ramt hårdt af nedturen og har måttet afskedige hundredetusindvis af medarbejdere i alt.

Derfor virker det også satset, at tre ventureselskaber, mellem dem det børsnoterede Olicom, så sent som i maj, da krisens omfang stod klart for alle, sprøjtede i alt 45 millioner kroner i Tpack.

Ifølge Kaj Juul-Pedersen er det tilstrækkeligt til, at Tpack kan klare sig, indtil selskabet selv begynder at tjene penge. Det skal helst ske i løbet af et par år. Første produkt skal på gaden næste år.

Patenter på vej

Tpack er ifølge Søren Støvring-Hallsson i færd med at søge de nødvendige patenter på sin teknologi, som han er overbevist om har potentiale til at komme gennem krisen.

- Vores produkter er meget specifikke på at løse de problemer, som teleselskaberne har i randen af deres netværk, hvor kunderne bliver koblet på. Det er det eneste område, hvor teleselskaberne stadig investerer, forklarer den tidligere Telia-direktør.

Teleselskaberne benytter særligt transmissionsudstyr på hovedstrækninger af deres optiske netværk (SDH/Sonet), hvor der er masser af kapacitet. Derimod mangler teleselskaberne ifølge Tpack-direktøren udstyr til at sende de dataprotokoller, som kunderne selv benytter - først og fremmest IP og Ethernet - ud over nettet.

Det kræver normalt investeringer i dyrere routere fra eksempelvis netværksproducenten Cisco. Men de investeringer kan ifølge Søren Støvring-Hallsson reduceres til ?en brøkdel? med produktet fra Tpack. Det opgraderer nemlig teleselskabernes eksisterende SDH/Sonet-udstyr, så det kan køre de protokoller, som kunderne efterspørger.

Teleselskaber i hele verden er potentielle kunder til produkterne. Tpack, som i dag har 45 ansatte, har ingen mulighed for selv at opbygge en salgsorganisation.

I stedet satser bestyrelsesformand Kaj Juul-Pedersen på at indgå partnerskaber med de store teleleverandører.

Det første, som er indgået med Tellabs, er allerede på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere