Artikel top billede

Om 14 dage kommer Facebook-konkurrenten

Åbent alternativ til Facebook slår snart dørene op.

Er Diaspora en storm i et glas vand eller dødsstødet til Facebook?

Det finder vi snart ud af, for det meget omtalte projekt lover, at søsætte tjenesten den 15. september.

Diaspora er interessant, fordi det er lanceret som et mere åbent alternativ til Facebook, som mange efterhånden anser for at være for egenrådig, når det kommer til brugernes data, og hvad de kan bruges til.

I Diaspora skulle det være lettere at definere, hvad man vil dele med hvem. Diaspora adskiller sig også fra konkurrenten Facebook ved, at brugerne selv kan bestemme, hvor data skal opbevares. Hos et almindeligt webhotel, i skyen eller for eksempel hjemme på en server i stuen. De mindre tekniske brugere vil dog også få mulighed for at at oprette sig på samme simple måde, som de er vant til på Facebook.

Da der er tale om et open source projekt, så vil brugerne selv være med til at definere, hvordan Diaspora skal udvikle sig. Men initiativtagerne har selv planer om, at der selvfølgelig skal indbygges chat- og voice-funktionalitet i projektet.

Interessen for Diaspora var enorm fra første færd. Via tjenesten Kickstarter.com skaffede de fire unge iværksættere næsten en million kroner på meget kort tid.

Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, er blandt de mange investorer, som har doneret penge til Diaspora.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere