Politiet vender det blinde øje til i Getmore-sag

Selvom politiet har kig på flere mistænkelige forhold omkring Multimedia World og Getmore er det kun sagen om momssvindel, der bliver efterforsket.

Mangel på mandskab får København Politis afdeling for økonomisk kriminalitet til at se gennem fingre med mulige ulovligheder i sagen om momssvindel for 43 millioner kroner i it-forhandlerne Multimedia World og Getmore.

I slutningen af juli i fjor gennemførte Københavns Politi omfattende ransagninger mod onlineforhandleren Getmore. Ransagningerne var en udløber af en skattesag mod søsterselskabet Multimedia World, som Skat mistænker for omfattende momssvindel. Men siden da har politiet ikke gjort yderligere ved sagen selvom politiet ifølge vicekriminalkommissær Leif Berg fra afdelingen for økonomisk kriminalitet undervejs er stødt på flere mistænkelige forhold.

»Der er forhold, som vi vender det blinde øje til, hvor vi kan se, at der er foregået ting, som ikke alt sammen er helt efter bogen. Jeg prøver at koncentrere mig om momssagen, og så er der en række andre forhold, som vi må se gennem fingre med,« siger Leif Berg til CRN.

Han erkender dermed indirekte, at sagen mod de tidligere ejere af it-forhandlerne Multimedia World og Getmore kun er toppen af et isbjerg, som politiet på grund af mangel på ressourcer har opgivet at komme til bunds i. Leif Berg ønsker dog ikke at uddybe, præcis hvilke forhold i den aktuelle sag, som ikke er blevet fulgt til dørs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere