Sikkerhedsbrist ved chip-Dankort

Nethandel med Dankort er betydelig mere usikkert, end forbrugerne tror, og PBS lover. Indtil 1. april giver de tre kontrolcifre forbrugerne en falsk tryghed, for de kan simpelthen bare udelades.

Nethandel med Dankort er betydelig mere usikkert, end forbrugerne tror, og PBS lover. Indtil 1. april har de tre kontrolcifre ingen reel funktion og giver forbrugerne en falsk tryghed, for online-betalinger kan simpelthen bare gennemføres uden de tre kontrolcifre. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Kontrolcifrene blev indført af bankerne og PBS for tre år siden i et forsøg på at øge sikkerheden. Men det er først med indførelsen af de nye chip-dankort 1. januar 2005, at alle de gamle dankort uden kontrolcifre er udgået. Derfor har det heller ikke tidligere været nødvendigt at indtaste sine kontrolcifre for at kunne handle på nettet, men også efter 1. januar 2005 er det muligt at handle online uden at indtaste de tre kontrolcifre.

Indtil 1. april må de nethandlene leve i et sikkerhedsmæssigt vakuum, og først derefter vil det være en forudsætning for online-betaling, at man indtaster de tre kontrolcifre.

Allerede da PBS indførte de tre kontrolcifre i starten af 2002, bekendtgjorde man, at det ville blive obligatorisk at indtaste kontrolcifrene fra og med 1. april 2002. Men denne gang skulle den altså være god nok - fra og med 1. april 2005 går den ikke længere, og så skulle den forbedrede sikkerhed træde i kraft.

Ifølge Dankort A/S er kontrolcifrene faktisk slet ikke indført for at imødekomme et ønske om forbrugersikkerhed. Kontrolcifrene er indført af hensyn til forretningerne, som ved hjælp af cifrene får en større sikkerhed for, at betaleren rent faktisk sidder med dankortet i hånden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere