Ericsson får GSM og UMTS til at tale sammen

Telekoncernen Ericsson har haft succes med at få en mobiltelefon til at virke både i et traditionelt GSM-netværk og i de 3G-netværk, der er lige på trapperne. Datahastigheden når op på 384 kilobit per sekund.

Mobilselskaber rundt om i verden kravler i disse måneder rundt i master og på tage for at opsætte antenner til den næste generation af mobiltelefoni, 3G eller UMTS.

Men dækningen med den nye teknologi bliver de færreste steder tilnærmelsesvist så god, som vi kender den i dag med GSM-nettet - og hvad skal man så med en 3G-telefon, hvis den sjældent finder dækning.

Ericsson har i dag med succes testet en såkaldt dual-mode terminal, det vil sige en mobiltelefon, der både kan operere i GSM-nettet og i et 3G-netværk.

Udfordringen består i at fastholde forbindelsen med telefonen, selv om den bevæger sig fra den ene type netværk til den anden.

Hurtig dataoverførsel

Terminalen, som mobiltelefoner kaldes nu om dage, er produceret af Sony Ericsson, som imidlertid ikke frigiver oplysninger om, hvornår den vil være at finde i butikkerne.

Ligesom den kan håndtere at overføre en telefonsamtale fra det ene netværk til det andet, så kan den også opretholde en dataforbindelse.

Når terminalen befinder sig i et GSM-netværk, bruger den GPRS til at holde dataforbindelsen oppe. Det betyder, at kunden faktureres efter den forbrugte datamængde, og ikke for det tidsinterval han har været online.

Straks terminalen opnår forbindelse til en 3G-sendemast, fortsætter dataoverførslen ufortrødent, men nu med den i mobilsammenhænge pæne datahastighed på 384 kilobit per sekund - det er hurtigere, end hvad de typiske ADSL-forbindelser med hastigheder på 256 kbit/s kan præstere.

Sony Ericsson-terminalen er baseret på Ericssons egen kommercielle softwareplatform, og terminalens strømforbrug og batterikapacitet er ifølge Ericsson på højde med nutidens GSM-mobiltelefoner.

Verdens største producent af mobiltelefoner, finske Nokia, har lovet at præsentere sin første 3G-terminal på torsdag. Den ventes på markedet i "rigelige mængder" efter nytår.

Ericssons pressemeddelelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere