Ny banebrydende musiktjeneste til alle formater

En ny tjeneste tilbyder musik i et hvilket som helst format, og kan således blive en alvorlig trussel mod Apples og Microsofts lukkede musikformater.

Navio er navnet på en ny måde at drive musiktjeneste på, som nok skal få Apple og andre til at ryste i bukserne.

På Navios kommende menukort er der nemlig mulighed for at hente sange i et hvilket som helst format, altså også til iPods, samt muligheden for at eje de musikstykker man køber. Dermed åbnes der også op for at man kan sælge sin musik videre til andre, præcis som man hidtil har kunnet gøre med MC, LP og CD.

Forleden blev både Microsoft og Apple kritiseret for at anvende lukkede formater. For Apples vedkommende ved ikke at ville licensere DRM-kopibeskyttelsen FairPlay til andre. Omvendt kan en iPod heller ikke spille musikstykker købt fra næsten alle andre tjenester end iTunes Music Store uden en masse forvirrende manøvrer. Sony har også uden det store held forsøgt sig med deres eget lukkede format ATRAC og Microsofttilhængere bruger hellere end gerne WMA-filer med DRM-beskyttelse skønt næsten hele verden sværger til iPods. Det gør det besværligt at være forbruger og meget besværligt at få en WMA-kopibeskyttet fil til at spille på en iPod.

Ligeledes er det et generelt problem, at man ikke længere "ejer" et produkt, skønt man betaler for det, i hvert fald ikke på samme måde som man "ejer" en fysisk CD. For de fleste onlinetjenesters vedkommende lejer man, eller køber sig til retten til at afspille nummeret, som regel kun på et vist antal afspillere ad gangen. Ligeledes kan man ikke sætte sin dyrt indkøbte musiksamling til salg, som man kunne i de gode gamle dage og i øvrigt kan endnu, hvis man sværger til CD'er eller LP'er.

Et nyt firma ved navn Navio er nu på vej til at revolutionere denne tankegang. For selskabet arbejder på at kunne tilbyde musik i et hvilket som helst format som forbrugeren måtte ønske. Endvidere køber man nummeret sådan rent fysisk og på god gammeldags maner. Dvs. at man selv er herre over hvor man afspiller det og igen at man kan sælge sin musik videre til en anden part, såfremt det skulle være ønskeligt ved en senere lejlighed.

Ifølge Business 2.0, der netop har diskuteret Navio, så går Apple helt i spåner når Navio åbner dørene for iPod-understøttelse til december.
Det værste for Apple og Apples andre konkurrenter er, at de intet kan gøre for at forhindre Navio i at operere på markedet, andet end at forsøge at begrave selskabet i advokater og papirer.

Navio er just gået i luften med et butikselement til Fox Music, så de kan sælge multimedie direkte til kunderne udenom fordyrene ekstraled.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere