Tirsdagens aviser om IT

Fiasko for hjemme-pc-ordning. Norske konsulenter klar til danske IT-opkøb. E-learning vokser langsommere.

Fiasko for hjemme-pc-ordning

Den nye hjemme-pc-ordning er slet ikke slået igennem på samme niveau, som regeringen havde forventet. Der er sat 100 millioner kroner af til ordningen i år, hvilket svarer til et salg på mindst 50.000 computere, men indtil nu er der kun solgt mellem 2.000 og 5.000 hjemme-pc?er. ?Hjemme-pc-ordningen er en salgsmæssig fiasko. Men man må ikke glemme, at det aldrig har været regeringens hensigt at lave en ordning som den gamle. Den nye ordning skulle ikke blive et personalegode, men skal fremme hjemmearbejdspladserne,? siger Anders Elbak fra analysebureauet IDC. Han oplyser, at flere store virksomheder er begyndt at interessere sig for ordningen og mener derfor, at salget de kommende 12 måneder vil blive større end 20.000 pc?er. Salgsdirektør Niels Appel, Microsoft, anslår derimod, at der vil blive solgt mellem 10.000 og 20.000 hjemme-pc?er det kommende år. (Erhvervsbladet)

Norske konsulenter klar til danske IT-opkøb

Norske Itera Consulting Group har sat et mindre tocifret millionbeløb af til at købe andre virksomheder op i Danmark. Herhjemme bygger Itera på webbureauet 3Enigheden-Snabel & Co., som selskabet købte i 2000. Nu skal de 30 danske medarbejdere have 70 nye kolleger allerede inden årets udgang. Itera er på jagt efter virksomheder med op til 40 medarbejdere, som driver en overskudsgivende forretning, har fokus på teknik og gerne henvender sig til et marked med vækstpotentiale. (Børsen)

E-learning vokser langsommere

Nedturen på hele IT-markedet rammer nu også et vækst-segmenterne ? e-learning. Analysebureaet IDC nedjusterer sit skøn over væksten på markedet for e-learning, som tidligere forventedes at vokse med 44 procent om året frem til 2006. ?Der er ikke tale om, at det tabte indhentes senere. Markedet udskydes simpelthen,? siger Mette Søeborg Ahorlu fra IDC. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere