Danske Amitech øgede salg med 56 procent i pc-marked i modvind

Nordens største pc-producent, Amitech fra Lystrup nord for Århus, har haft et fremragende år.

Nordens største pc-producent, Amitech fra Lystrup nord for Århus, har haft et fremragende år. Det fortæller selskabets netop afsluttede regnskab, som viser en vækst i omsætningen på hele 39 procent til 245,2 millioner kroner mod 176,3 millioner året før. I samme periode steg selskabets produktion af enheder fra 24.871 enheder i 2000/2001 til 38.752 i 2001/2002. En vækst på hele 56 procent. Også resultatet før skat viser fremgang. Det er steget til 6,9 millioner kroner mod 0,3 året før.

Amitechs markedsandel på markedet for pc'ere til private steg i 2001 til 23 procent fra 16 procent i 2000. Generelt går væksten i markedet i den stik modsatte retning. Ifølge analysevirksomheden IDC Nordic faldt salget af computere til private gennem detailleddet med 27 procent i 2001. Og den trend er fortsat i det første halvår af 2002.

Årsagen til den store vækst tilskriver Amitech selv, at virksomheden har lanceret en række nye produkter, som køberne har taget til sig. Amitech lancerede i 2001 en komplet serie af bærbare pc'ere og design-pc'ere med fladskærme, trådløse tastaturer og fladhøjtalere.

"Det har været med til at profilere og styrke Amitech som brand, og derfor har forbrugerne taget os til sig i endnu højere grad end tidligere," siger Lars H. Bjerg, direktør i Amitech.

I det kommende år vil Amitech satse hårdt på at fortsætte væksten. Det skal blandt andet ske via en stor satsning på erhvervskunderne, hvor omsætningen voksede 139 procent i det forgangne år. Den vækst kan dog sagtens drives endnu længere.

"Vi skal ikke bare sætte og ned og nyde vores vækst. Vi skal fortsat vokse og udvide. Blandt andet har vi en stor udfordring i de kommende år, hvor vores mål er at vinde markedsandele på erhvervsmarkedet," siger Lars H. Bjerg.

Målet er udbygge forhandlerstaben med en til to større erhvervsforhandlere eller en række mellemstore erhvervsforhandlere. Amitech snakker i øjeblikket seriøst med to store unavngivne erhvervsforhandlere, men de endelige aftaler er endnu ikke underskrevet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere