DR lægger hele sæsoner på nettet

Underholdnings-serier som Sonny Souffle og Ørkenens Sønner kan nu ses i fuld længde som led i DRs digitalisering af arkiverne.

Danmarks Radio lægger løbende små filmklip fra arkivet ud på nettet til afstemning. Nu har de første hele udsendelser i en hel sæson fundet vej til nettet.

Dr.dk/Bonanza kan man stadig stemme på sine favoritudsendelser fra DRs arkiv. Men i kategorien underholdning er de ti "vindere" fundet. Det blev følgende serier, som nu kan ses i fuld sæson-længde.

"Sonny Souffle", "Ørkenens Sønner", "Gæt og Grimasser", "Husk lige tandbørsten", "Tonny Toupe", "Den Gode, Den Onde, Den Virk'li' Sjove", "Hund og Hund Imellem", "Labyrint" med Kim Schumacher, "Dansk Naturgas" og "Hatten Rundt".

De 10 favoritter er valgt blandt 100 nominerede. I øjeblikket fortsætter DR med at lade brugerne bestemme, hvilke programmer i andre kategorier, der skal bruges kræfter på at digitalisere. I næste uge kan der stemmes på DRs arkiv af dramaudsendelser.

Danskernes lyst til at gense programmerne og bestemme hvilke programmer, der skal digitaliseres er stor. I de seneste fire uger er der blevet startet 2.500.000 klip. En overvældende interesse der i begyndelsen fik hjemmesiden til at gå ned.

»Jeg er meget glad for, at vi nu er i gang, og danskernes favoritter vil blive lagt på dr.dk/bonanza drypvis i den kommende tid. Det vil ske et par uger efter, at en afstemning i en kategori er sluttet på dr.dk, og meningen er jo at slutte med danskernes egen "Top 100",« forklarer Thomas Klinkby, der er redaktør for Bonanza-projektet.

Digitaliseringen af DRs materiale stopper dog ikke med de 100 udsendelser. Når Bonanza-projektet er overstået, vil der løbende komme flere digitaliserings-projekter. Næste umiddelbare skridt bliver digitalisering af radio-programmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere