Danske hjertepatienter overvåges trådløst

De første danske patienter får nu overvåget hjerterytmen online ved hjælp af en mobiltelefon.

Tidligere i denne uge kunne ComON fortælle at amerikanske forskere har demonstreret, at en implanteret pacemaker kan hackes trådløst. I Danmark bliver der også eksperimenteret med trådløst udstyr til overvågning af hjerterytmen, der sender det elektriske signal fra hjertet direkte til sygehuset.

Som de første herhjemme har Bispebjerg Hospital taget den nye teknologi i brug, hvor patienten kontinuerligt kan være i kontakt med sygehuset, skriver Berlingske Tidende.

»Det betyder, at patienterne med det samme kan ringe ind, hvis de føler et eller andet ubehageligt. Tilsvarende kan vi ringe til dem, hvis vi ser et eller andet,« siger overlæge Bjarne Sigurd fra kardiologisk afdeling Y på Bispebjerg Hospital til avisen.

Projektet er gennemført sammen med det lille danske Care2Wear, og det bygger på en kombination af Bluetooth-teknologi på brystet og en mobiltelefon i lommen.

Patienten skal blot huske at oplade mobiltelefonen, og en særlig aftale med TDC sørger for, at telefonregningen er overkommelig.

Bispebjerg Hospital har udstyr til at følge to »udegående« patienters hjerterytme online på samme tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere