Tidligere i denne uge kunne ComON fortælle at amerikanske forskere har demonstreret, at en implanteret pacemaker kan hackes trådløst. I Danmark bliver der også eksperimenteret med trådløst udstyr til overvågning af hjerterytmen, der sender det elektriske signal fra hjertet direkte til sygehuset.
Som de første herhjemme har Bispebjerg Hospital taget den nye teknologi i brug, hvor patienten kontinuerligt kan være i kontakt med sygehuset, skriver Berlingske Tidende.
»Det betyder, at patienterne med det samme kan ringe ind, hvis de føler et eller andet ubehageligt. Tilsvarende kan vi ringe til dem, hvis vi ser et eller andet,« siger overlæge Bjarne Sigurd fra kardiologisk afdeling Y på Bispebjerg Hospital til avisen.
Projektet er gennemført sammen med det lille danske Care2Wear, og det bygger på en kombination af Bluetooth-teknologi på brystet og en mobiltelefon i lommen.
Patienten skal blot huske at oplade mobiltelefonen, og en særlig aftale med TDC sørger for, at telefonregningen er overkommelig.
Bispebjerg Hospital har udstyr til at følge to »udegående« patienters hjerterytme online på samme tid.