Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 3Shape-stifter køber Danmarks dyreste lejlighed / Tech-eliten fik prominent plads ved præsidentindsættelse / Donald Trump og hans kone lancerer egne krypto-valutaer

3Shape-stifter køber Danmarks dyreste lejlighed. Tech-eliten fik prominent plads ved præsidentindsættelse. Donald Trump og Melania Trump lancerer egne krypto-valutaer. Nextway Softwares skifte til SaaS-forretningsmodel gav fald på bundlinjen.

Godmorgen, kammerater og velkommen til Computerworlds morgen-briefing, som igen i dag er sammensat af Qëndrim Fazliu.

Det er tirsdag i dag, og uanset om du netop er trukket ud af dynen eller er på vej på arbejde denne morgen, så er det tid til at tune ind på dagens første it-historier.

Morgen-briefingen er her for at give dig en flyvende start – så læn dig tilbage, spænd sikkerhedsselen og lad os komme i gang.

3Shape-stifter køber Danmarks dyreste lejlighed

Den danske milliardær Tais Clausen, der er medstifter af 3Shape, har købt Danmarks dyreste lejlighed.

Prisen lyder på hele 70,9 millioner kroner.

Det skriver Ekstra Bladet.

Lejligheden ligger på Papirøen i København, med en astronomisk kvadratmeterpris på 187.583 kroner, og tilbyder 378 kvadratmeter luksus og en sjæden udsigt over Københavns Havn.

Tais Clausen, der er kendt for at have opbygget sin formue gennem 3D-løsninger til tandproteser, har en formue, der er vurderet til 14 milliarder kroner.

I 2023 udbetalte han sig selv 600 millioner kroner i udbytte.

Formuen gør ham dermed også til Danmarks 11. rigeste person.

Nextway Softwares skifte til SaaS-forretningsmodel gav fald på bundlinjen

Nextway Software har afsluttet regnskabsåret 2023/24 med et fald på bundlinjen, men oplevede i stedet en vækst i deres Annual Recurring Revenue (ARR) på mere end 20 procent.

Virksomheden arbejder med enterprise content management-løsninger og har særligt fokus på forsikrings- og finanssektoren.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen var det især overgangen til en SaaS-forretningsmodek, der gav et fald på bundlinjen.

Men ifølge CEO Thomas Hougaard-Enevoldsen, så er det et nødvendigt skridt for fremtidig succes, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig har hollandske Main Capital Partners købt en majoritetsandel i virksomheden, hvilket giver ekstra muskler til at vokse fremadrettet.

Tech-eliten fik prominent plads ved præsidentindsættelse

En parade af nogle af verdens rigeste mænd og mest magtfulde tech-milliardærer var blandt deltagerne og fik en prominent placering ved Donald Trumps anden insættelse som præsident mandag eftermiddag dansk tid.

De var der stort set alle sammen. Tesla-chefen Elon Musk, Apple-chefen Tim Cook, chef for Meta Mark Zuckerberg, Google-boss Sundar Pichai samt Amazon-ejer Jeff Bezos, skriver BBC.

Andre medier nævner, at også Google-stifter Sergey Brin var til stede, og det samme skulle TikTok-CEO Shou Zi Chew have været.

Med de prominente pladser foran scenen blev deres rolle i den nye administration tydelig, da Trump lovede at skabe en mere teknologivenlig regering.

Mens tech-milliardærerne markerede deres tilstedeværelse, er deres rolle i Trumps præsidentskab allerede kontroversiel.

Elon Musk har for eksempel ydet betydelig støtte til Trumps kampagne og vil nu lede en ny regeringsenhed fokuseret på effektivisering.

Samtidig står virksomheder som Google, Amazon og Meta over for store antitrust-retssager, hvilket gør deres tætte bånd til den nye administrationen kontroversiel.

Donald Trump og hans kone lancerer egne krypto-valutaer

Donald og Melania Trump har kastet sig ind i krypto-verdenen med lanceringen af deres egne meme coins, $TRUMP og $MELANIA.

Selvom de kun har været på markedet få dage, har valutaerne allerede nået svimlende markedsværdier.

$TRUMP blev lanceret først og nåede hurtigt en værdi på 70 dollar per mønt, men faldt midlertidigt, da Melania annoncerede sin egen kryptovaluta, $MELANIA.

Det rapporterer CNN.

Den usædvanlige timing – blot timer før Trumps indsættelse som præsident – har fået flere eksperter til at advarer om, at præsidentens handlinger og politik kan påvirke værdien af mønterne og dermed skabe store interessekonflikter.

Kritikere har kaldt manøvren for "åbenlys korruption," mens Trump selv har promoveret mønterne som en fejring af sine værdier.