BREAKINGKathrine Forsberg stopper som CEO i Atea

Artikel top billede

Den ligner mest noget fra Star Wars, men der er tale om en af verdens kraftigste og mest avancerede trådløse højttalere. (Foto: Devialet)

Test: Verdens vildeste trådløse højttaler trodser naturlovene og udløser et sjældent seks-tal

Lydtrykket og lydkvaliteten, der kommer ud af disse små franske Devialet Phantom højttalere, burde ikke kunne lade sig gøre, men de er da også udviklet af folk med ekspertise indenfor aerodynamik og med god hjælp fra en pc-processor.

Jeg sidder og lytter til den nyeste udgave af det franske Devialet Phantom højttalersæt.

Det er trådløst, har indbygget forstærker, og du kan streame til det fra bluetooth, wi-Fi og alt det, du normalt kan.

Men den høje lydkvalitet og ikke mindst den dybe, slagkraftige bas der diskes op fra den 34,2 centimeter dybe, 25,5 centimeter høje og godt 25 centimeter brede enhed, burde ikke kunne lade sig gøre.

Men vægten på 11,4 kilo stykket afslører da lidt om, at her ikke er tale om en traditionel trådløs højttaler.

Det samme gør prisen. Bare en af de tunge sager løber op i 29.490 kroner.

1100 watt og ARM Cortex-processor

Når der trykkes til i bassen, kan du da også tydeligt se de to basenheder i siderne bevæge sig for at flytte luft i rummet - hjulpet godt på vej af en potent indbygget forstærker på 1100 watt.

For at kunne håndtere så højt et lydtryk benytter man da også membraner af aluminium. Det til trods, er det imponerende, at de kan give en bas, der både er dyb, ren og reelt kan slå fra sig, så du mærker det i brystet.

Samtidig er lydbilledet stort, detaljeret og lyder overraskende lidt manipuleret – selvom det naturligvis er tilfældet.

Devailet har været på markedet i nogle år og bliver stadig forfinet, samtidig med at mindre varianter – helt ned til bærbare med batteri – også er kommet til.

Den nye version af topmodellen har tilnavnet '108 dB', og det står netop for det lydtryk, den kan præstere.

108 dB er en lydstyrke, der kan gøre skade på dine ører, og du kan blive bedt om at fraflytte, hvis du bor i en lejlighed. Det er altså lidt af en bedrift for en højttaler, du kan holde i favnen uden problemer.

For at nå dertil har der da også været en udvikling fra det franske firma, der er til at tage og føle på. Ud over lydingeniører har man også benyttet sig af folk fra andre brancher.

Man har benyttet 80 specialister i blandt andet aerodynamik, automobildesign og ifølge producenten mere end 25 millioner euro for at nå slutresultatet. Det har da også resulteret i mere end 200 patenter undervejs.

Men konstruktionen stiller også krav. Inde i højttaleren skabes 60 kilos tryk og 174 dB for at kunne opnå det 108 dB lydtryk, den kan håndtere ud i stuen.

Det er voldsomme tal, og jeg skal igen understrege, at selvom højttaleren kan spille voldsomt højt, så er der tale om en konstruktion, der giver flot og velafstemt lyd.

For at håndtere og styre de avancerede lydtilpasninger har man indbygget en ARM Cortex A9-processor med 512 MB DDR-hukommelse.

Signalbehandlingen foregår med 24 bit og 96 kHz via den indbyggede digitale processor. Konstruktionen betyder også, at du løbende kan opgradere højttaleren, efterhånden som der kommer bedre software til styringen.

Afspiller alt – også pladespiller

Du behøver kun at tilslutte strøm og så er du kørende. Om det er via wi-fi og AirPlay, bluetooth, Spotify Connect, direkte optisk kabel eller Roon Ready til de mere avancerede, så klarer den det.

Du kan endda tilslutte en pladespiller. En Devialet Arch Phono-boks gør, at du kan tilslutte en pladespiller direkte til boksen (eller andre kilder, fx en gammel båndoptager eller CD-afspiller), og den vil skabe trådløs forbindelse til højttalerne.

Boksen koster 3.990 kroner, og den styrer du i Devialet-appen, hvor du betjener alt i højttalerne.

Ved første opsætning vil højttaleren køre en rumtilpasning, så lyden optimeres efter rummets størrelse, hårdhed, reflekterende vægge med mere.

Herefter får du en ubesværet og nærmest ubegrænset lydoplevelse.

Udbyg i hele hjemmet

Prisen for et stereosæt kommer i nærheden af 60.000 kroner. Men i forhold til design, virkningsgrad og kvalitet – både lyd- og byggemæssigt – er det faktisk godkendt.

Du kan i øvrigt udbygge med forskellige højttalerstandere, vægbeslag, en lydbar og endda in-ear-hovedtelefoner.

Det ændrer ikke ved, at de fleste af os nok ikke lige putter dem i kurven. Heldigvis fås de i mindre kraftige udgaver til 16.990 kroner i 103 dB-udgaven og helt ned til 8.990 kroner i en mindre udgave, der kan spille op til 95 dB.

Uanset hvilke du vælger, vil de have samme flotte lydkarakteristik og principper og kan kombineres på kryds og tværs, som du ønsker.

Devialet Phantom er en af verdens – hvis ikke den – mest avancerede og vanvittige på sit felt. Kun nogle endnu mere kostbare alternativer fra en vis fabrik i Struer kan lege med på dette plan. Derfor vil honorere med et eftertragtet og sjældent seks-tal i karakter


Loading ikon


White paper
Sikkerhed gjort enkelt: Beskyt din virksomhed direkte i browseren