Leverandør-modvilje lukkede netbutik

Netbutikken Skidebilligt.dk er lukket. Avancen på salg af bleer og køkkenruller var for lille. Mærkevareproducenterne værner om deres etablerede kunder, mener ejeren, der nu vil satse på pakketransport for andre netbutikker.

Bleer, køkkenruller og toiletpapir er der ikke meget sjov i at slæbe hjem fra supermarkedet i store pakker og kasser.

Med den erkendelse begyndte en netbutik efter nytår at levere disse varer direkte til kundernes hoveddør med en pæn rabat i forhold til udsalgsprisen i butikkerne.

Nu er Skidebilligt.dk, som netbutikken blev døbt, lukket igen, fordi avancen på produkterne er skrumpet ind.

- Leverandøren havde ikke tænkt over konsekvensen af, at vi begyndte at sælge mærkevarer på nettet billigere, end de kunne købes i supermarkederne, siger Skidebilligts daglige leder, Emil Bredel, til Computerworld Online.

- Salget gik godt, og vi følte, at tiden var inde til at presse leverandøren lidt for at opnå nogle bedre priser. Men repræsentanten havde tværtimod fået besked oppefra om, at man ikke længere var interesseret i at have os som kunde, fortæller Emil Bredel.

Mistede kunderne

Med "oppefra" mener han ledelsen hos leverandøren, Sækko i Aabenraa, der gerne ville passe på de store supermarkedskæder på kundelisten.

Så de gode priser blev til helt almindelige priser, og Skidebilligt.dk mistede 90 procent af kunderne på få uger.

- Det var loyale kunder, vi mistede. Når først de én gang havde bestilt bleer til en måned, så kom de igen og købte bleer til yderligere tre måneder og så videre, forklarer Emil Bredel.

Leverandøren, Sækko, mener ikke at have udelukket Skidebilligt.dk fra det gode selskab.

- De har nok bare været lidt for optimistiske i forhold til avancen på denne type produkter, siger Lars Mørup, der har haft kontakten mellem Sækko og Skidebilligt.dk.

Han afviser, at ledelsen i Sækko har bedt om at få plejet supermarkedernes interesser på bekostning af netbutikkernes.

Aftenlevering

Bag Skidebilligt.dk står blandt andet kurerfirmaet JTJ Express, der har stået for at levere varerne til kunderne ved aftenstide.

- Vi tilbyder nu andre netbutikker at køre ud med deres pakker til kunderne. Der er ikke ret mange private, der er hjemme i dagtimerne, men om aftenen kan vi som regel finde dem hjemme, siger Emil Bredel.

Hvis modtagerne alligevel ikke er hjemme, kan de hente pakken på nærmeste Shell-station.

- De fungerer jo nærmest som døgnåbne posthuse, siger Emil Bredel, der i gang med at hente de første aftaler i hus med netbutikker.

Interessen har været størst blandt leverandører af eksempelvis hundemad, bøger og tøj, oplyser han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere