S: Telekludder skal udredes

Socialdemokratiet vil have videnskabsminister Helge Sander til at kalde IT- og Telestyrelsen til orden, efter at styrelsen for anden gang har brugt en rådgiver, der selv har interesser i telebranchen.

Socialdemokratiets it-ordfører Thomas Adelskov vil have videnskabsminister Helge Sander til at gå ind i sagen om IT- og Telestyrelsens brug af en rådgiver, som selv er medejer af et teleselskab.

Sagen drejer sig om at styrelsen har fået telekonsulenten Michael Moesgaard Andersen til at lave en uvildig rapport om det danske bredbåndsmarked. Problemet er blot, at Michael Moesgaard Andersen i forvejen er medejer af bredbåndstelefoniselskabet V2tel.

»Det er meget uheldigt, at rapporten er blevet til på den måde. Der er jo tale om en åbenbar interessekonflikt, og det dur ikke. Som politikere er det vigtigt, at vi kan stole på lødigheden af de ekspertråd, vi modtager,« siger Socialdemokraternes IT-ordfører Thomas Adelskov.

Det er ikke første gang, Telestyrelsen benytter sig af den såkaldte uvildige ekspert. Også i 2001 trak de på ekspertisen fra den samme konsulent. Dengang lød det fra Telestyrelsen, at fadæsen ikke ville gentage sig.

»Man skulle tro, de var blevet klogere siden sidst. Netop fordi rapporten omhandler de meget omdiskuterede danske priser på bredbånd, er det jo ekstra vigtigt, at konklusionerne ikke kan anfægtes, hvad enten vi er enige i dem eller ej,« siger Thomas Adelskov.

Thomas Adelskov vil nu tage sagen op overfor videnskabsminister Helge Sander for at sikre klare linjer indenfor området fremover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere