Atea vil ikke røbe danske tal

Atea-koncernen har forbedret driftsresultatet med 40 procent i Norden. Men holder kortene tæt til kroppen, når det gælder afsløringen af årsregnskabet for de enkelte lande.

Overordnet går det godt med regnskabet for Atea koncernen i Norden. Koncernen forbedrede sit driftsresultat før afskrivninger og ekstraordinære omkostninger med 40 procent i 2005, fra 98 millioner danske kroner til 137 millioner danske kroner. Omsætningen øgedes ligeledes med 40 procent, fra 4 379 millioner kroner til 6 130 millioner danske kroner.

Men, hvordan tallene lige ser ud for de enkelte lande, vil koncernchef for Atea Norden, Sebastian Lindström, ikke løfte sløret for.

»Vi kommenterer ikke på regnskaber for de individuelle lande. Men oplyser kun, hvordan det går for koncernen samlet set. Jeg kan da sige så meget, at vi er glade for udviklingen i Danmark,« udtaler han.

Og det er på trods af, at 2005 viste sig at være et hårdt og udfordrende år for Atea i Danmark. Kvalificerede medarbejdere vendte nemlig firmaet ryggen for at søge andre græsgange.

»Det lykkedes os stadig at bevare den samme volumen i virksomheden, selvom vi var hårdt ramt.. Og det er klart, at de eksisterende medarbejderne måtte arbejde ekstra hårdt i den periode,« beretter han.

Men ifølge Johan Hellström, der er administrerende direktør i Danmark, er det billede vendt nu.

»Heldigvis har vi genbesat mange af de stillinger på rekordtid. Og selvom vi har udvidet staben inden for vores fokusområder, kan vi faktisk melde "alt optaget" nu,« fortæller Johan Hellström, der kom til roret i januar.

ComONs søstermedie CRN har haft svært ved at gennemskue, hvor Atea står i forhold til forrige år. Tallet for driftsresultatet før afskrivninger og ekstraordinære omkostninger på 98 millioner danske kroner - som Atea har valgt at offfentliggøre i sin pressemeddelelse - kan umiddelbart ikke sammenlignes med tal fra firmaets årsregnskab.

Tomas Kihlstrand, der er økonomichef for Atea i Norden, vil ikke begrunde, hvorfor Atea ikke har offentliggjort sammenlignelige tal, men siger følgende:

»Der findes mange regnskabsmetoder. Og da Atea ikke er et noteret selskab, er vi ikke forpligtet til at offentliggøre alle tal. Men det er naturligvis en anden sag overfor myndighederne, hvor alt skal offentliggøres.«

Atea er Nordens førende og uafhængige leverandør af IT-infrastruktur. Atea hjælper virksomheder og organisationer med at øge udbyttet af it igennem levering af produkter og tjenester i alle led af deres investeringer inden for it-infrastruktur.

Atea ejes af den internationale venture kapital-virksomhed 3i og WM-data med hver 48,8 % samt ledelsen.Atea har omtrent. 1.500 medarbejdere i hele Norden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere