Japan lukker for piraters net

Musik-og film-branchens globale lobby-kampagne har fået succes i Japan, hvor den omstridte "3 strikes and you´r out" model for lukning af folks internetforbindelse nu bliver en realitet.

Den skrappe franske model for lukning af piraters internetforbindelse - kendt som "3 strikes and you´r out" - vil i næste måned blive implementeret blandt hovedparten af alle japanske internetudbydere.

Ifølge Japans største avis, den konservative Yomiuri Shimbun, er fire forskellige organisationer, der tilsammen dækker hovedparten af alle landets for internetudbydere, blevet enige om at lukke for kundernes internetforbindelse, hvis forbindelsen gentagne gange er blevet brugt til at sende eller modtage ulovligt kopierede filer.

Det frivillige initiativ sigter især på fildelingstjenesten Winny, der nyder stor popularitet i Japan. Kilder anslår, at omkring 1,75 millioner mennesker i landet benytter Winny, og at den overvejende del af de filer, der udveksles, er ulovligt kopieret.

Bortset fra det frivillige element er den japanske model stort set identisk med den franske model, som pladebranchens lobbyorganisation IFPI med stor succes har promoveret i EU-regi og i en række andre lande. Ud over Frankrig, hvor modellen er tæt på at blive realiseret som administrativ forordning, er der lovgivningsmæssige initiativer baseret på modellen på vej i England og Australien.

I Japan skal internetudbyderne ifølge Yomiuri Shimbun arbejde tæt sammen med rettighedshaverne, som ved anvendelse af speciel overvågningssoftware skal holde øje med, om der udveksles ulovligt kopieret materiale. Hvis det er tilfældet, sender internetudbyderen en advarsel af sted pr email til indehaveren af den IP-adresse, der er blevet brugt til fildelingen. Hvis trafikken trods advarslen gentager sig, kan forbindelsen blive afbrudt midlertidigt eller permanent, fremgår det af aftalen ifølge den japanske avis.

Et lignende tiltag blev forsøgt gennenført i 2006 af en enkelt japansk internetudbyder, men blev dengang skudt ned af de japanske myndigheder, som fandt det i modstrid med landets skrappe regler for datasikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.

Ifølge Cnet er det seneste japanske skridt en direkte konsekvens af en super-effektiv lobbyindsats, som musik- og film-industrien har gennemført på globalt plan.

"3 strikes and you´r out" modellen blev også taget under overvejelse af et udvalg, som skulle komme med oplæg til den danske regerings nye lovpakke mod piratkopiering. Modellen blev dog blankt afvist, da den ifølge erhvervsminister Bendt Bendtsen indebærer store retsikkerhedsmæssige problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere