DotDK: Vores støtter er gode nok

Der er flere støtter til DotDK - de tør bare ikke stå frem, siger foreningen, som er rasende over ComONs afsløring af listen over støtteerklæringer.

Der blev hævet adskillige øjenbryn, da ComON i går kunne offentliggøre hvilke organisationer, DotDK bruger som støtter i kampen for at vinde tjansen som administrator af det danske internetdomæne.

Listen er nemlig mere præget af private virksomheder end af egentlige organisationer og foreninger. Skal man dømme ud fra kommentarerne på ComONs debatforum er støtterne ikke særligt repræsentative for det danske internetsamfund.

Nu har DotDK udsendt en erklæring, hvor medstifter Nikolaj Nyholm slår fast, at de støtteorganisationer, der bakker op om DotDK, er gode nok.

»Uanset hvad, viser listen med dotDK-støtter, der er blevet offentliggjort, at dotDK overgår kravet om de fire støtteerklæringer, der er fastsat i udbudsmaterialet,« siger han i erklæringen.

Takket være den hidsige debat har flere organsationer ikke underskrevet støtteerklæringer, men vil alligevel bakke op om DotDK, hævder Nikolaj Nyholm:

»Langt flere organisationer har erklæret deres støtte til DotDK, men har ikke underskrevet et støttebrev, da de ville holde sig fri af den aggressive politiske stemning, som den etablerede part har skabt omkring processen. Som en ny forening har DotDK ikke haft ni år til at opnå det samme niveau af støtte. Antallet af støtter er dog ikke det afgørende i udbudsmaterialet. Det er derimod de øvrige afgørende elementer, som DotDK har lovet at levere, herunder: et af de bedste tekniske systemer i verden, en plan om forbedring af et domæne, der er blevet forsømt de seneste ni år, samt støtte fra organisationer i hver af de fire kategorier, som IT- og Telestyrelsen har fastsat,« lyder det fra DotDK-stifteren.

Ifølge Computerworld skabte offenliggørelsen af støttelisten raseri hos DotDK og især stifter i Kim Viborg Andersen. Også andre repræsentanter for foreningen har ifølge ComONs oplysninger været godt gale i skralden over listen kom frem.

I dagens erklæring slår DotDK fast, at offenliggørelsen af listen er i modstrid med det formål, IT- og Telestyrelsen havde fastsat for frigivelsen af informationen.

Erklæringen fra DotDK kan læses i sin fulde ordlyd her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere