Fujitsu skal bytte 300.000 harddiske

300.000 harddiske skal ombyttes, efter en af Japans største hardwareproducenter, Fujitsu, har opdaget en fejl. Diskene er blevet leveret i pc?er fra Fujitsu selv, IBM og NEC. Nyheden sendte Fujitsus aktier syv procent ned.

Fujitsu, en af Japans største hardwareleverandører, har indvilliget i at ombytte harddiske i op i mod 300.000 computere, som firmaet har leverer harddiske til. Nyheden fik straks Fujitsus aktier til at dykke med syv procent, skriver Bloomberg.

Klager fra blandt andre NEC og IBM gjorde Fujitsu opmærksom på problemet. Den pågældende harddisk er blevet leveret i 10 millioner eksemplarer, bekræfter direktør, Takashi Takaya, Fujitsu. Han regner med, at 300.000 skal udskiftes.

Direktøren ville ikke oplyse, hvor meget det kommer til at koste Fujitsu at skifte harddiskene, men ifølge den japanske avis Nihon Kenzai løber omkostningerne op i godt 600 millioner kroner.

- Det vil komme til at skade Fujitsus image. Det her skaber alvorlig tvivl om kvaliteten af firmaets produkter, siger Yoshiya Morimoto fra Japan Investment Trust Management.

Blandt de computere, der har den fejlbehæftede harddisk indbygget, kan findes følgende modeller: Fujitsus egen serie af bordcomputere med navnet FMV og servere fra PRIMERGY-serien. Fra NEC drejer det sig Valuestar og Mate. IBM´s NetVista, Aptiva, IBMPC og Intellistation kan også være omfattet.

Det er en defekt halvleder i drevene, der er skyld i fejlen. Det drejer sig om drev, der er leveret mellem september 2000 og september 2001.

Fujitsu oplyser på sin hjemmeside, at visse pc?er med den fejlbehæftede harddisk får problemer under fugtige forhold.

Selskabet vil udskifte alle de diske, som forbrugere sender til firmaets japanske hovedkvarter.

NEC er allerede i gang med at udskifte harddiskene og sender regningen videre til Fujitsu. NEC har endnu ikke bestemt sig for, om selskabet også vil kræve kompensation for lønomkostninger i den forbindelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere