Eurotrust-direktører flyttet til Schweiz

De to øverste chefer for det danske IT-sikkerhedsselskab Eurotrust, Aldo Petersen, og vicedirektør, Bertel Jensen, er begge flyttet til Schweiz. Aldo Petersen afviser, at han flygter fra det danske politis svindel-sigtelse.

De to øverste chefer i den danske sikkerhedsvirksomhed, Eurotrust, der er noteret på den amerikanske Nasdaq-børs, er flyttet til Schweiz.

Aldo Petersen, der er stifter, storaktionær og administrerende direktør i Eurotrust oplyser fra Schweiz, at han og virksomhedens finansdirektør Bertel Jensen begge er flyttet fra Danmark for at opbygge en ny organisation og få forretningen til at vokse i Schweiz og Østrig.

Han mener ikke, der er grund til at han og Bertel Jensen er tilstede fysisk i Danmark, når organisationen herhjemme er så udbygget, som han mener, er tilfældet.

- Jeg er fuld af tiltro til den daglige ledelse i Danmark, og skulle det brænde på, er vi altså ikke længere væk end halvanden time i fly, siger Aldo Petersen.

Han forklarer, at tilstedeværelsen i Schweiz er nødvendig for at udbygge kontakten til en række samarbejdepartnere og for at forbedre samarbejdet i det jointventure-selskab, Swissetrust, som Eurotrust og schweiziske Wisekey indledte i marts.

- Inden for et halvt år skal vi gerne begynde at se noget omsætning hernede og inden et år regner jeg med, at vi bliver en 10-12 mand på kontoret, siger Aldo Petersen.

Politiet kan bare ringe

Aldo Petersen afviser pure, at bopælsskiftet skulle have noget at gøre med den sigtelse efter straffelovens berigelsesparagraf, som Bagmandspolitiet præsenterede advokaterne Ole Sigetty og Karoly Németh samt Aldo Petersen for i februar.

I alt skulle de tre navngivne personer plus en direktør, der stadig er omfattet af navneforbud, have svindlet for 7,5 millioner kroner i forbindelse med en handel med aktier i IT-selskabet Euro909.com, der siden har skiftet navn til Eurotrust. Alle fire nægter sig skyldige.

- Hvis nogen i Danmark vil tale med mig, er jeg meget nem at få fat på. Jeg har intet at skjule mig for, og det vil også stå klart, når sigtelsen falder på gulvet, siger Aldo Petersen.

Hos Bagmandspolitiet er kriminalinspektør Jørn Graversen ikke urolig ved, at Aldo Petersen har forlad landet.

- Vi har ingen grund til at tro, at nogen i den personkreds, du omtaler, skulle have retlig interesse i at flytte til udlandet. Vi har endnu ikke besluttet os for, om der er grundlag for at rejse tiltale, eller om sagen, ikke kan blive til noget, og der går nok realistisk nogle få måneder endnu, før vores beslutning ligger klar, siger Jørn Garversen.

Tilbage i direktionen i Danmark sider Brian Mertz Pedersen, der er den daglige chef og Birger Hauge, der er chef for Eurotrust PKI. Desuden er økonomidirektør, Søren Degn, er indtrådt i direktionen.

- Søren Degn er kommet med i ledelsen, fordi det var vigtigt med nogle flere personer, der har fuldmagt til at drive virksomheden, efter at Bertel og Aldo er rejst til Schweiz, siger den daglige chef, Brian Mertz Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere