XP-hjælpefunktion sletter filer

En fejl i Windows XPs hjælpefunktion kan slette filer på harddisken. Microsoft har kendt til problemet i et stykke tid, men har først med Service Pack 1 fået lavet en rettelse. Rettelsen er blevet indført i stilhed. Microsoft har intet gjort for at advare brugerne.

En alvorlig fejl er blevet fundet i hjælpefunktionen til Microsofts Windows XP. Fejlen betyder, at brugerne kan risikere at få slettet filer på deres harddisk. Microsoft er klar over problemet, der kan rettes med Service Pack 1. Det skriver vores svenske søsterblad, ComputerSweden.

Problemet har været kendt siden 25. juni i år, hvor det blev rapporteret til Microsoft, der altså først nu med Service Pack 1 tilbyder en rettelse. Microsoft har indført rettelsen i stilhed og uden at advare om problemet.

Prøv selv

Der findes en måde at teste problemet på. Først skal der skabes en mappe i drevets rod med noget indhold, som man kan tåle at miste. Mappen kunne for eksempel hedde: c:\test.

Når man har gjort det, klistres følgende streng ind i Explorer: hcp://system/DFS/uplddrvinfo.htm?file://c:\test\*.

Når det er gjort, dukker et par hjælpevinduer op på skærmen.

Herefter er mappen test blevet tømt. På samme måde kan det lade sig gøre at tømme andre mapper - både på sin egen og andres computere.

Der er to måder at løse problemet på. Den ene er at installere Service Pack 1 og give Microsoft kontrol over computeren gennem licenssoftwaren. Dermed får Microsoft ret til at installere de opdateringer, som selskabet anser for nødvendige.

Den anden mulighed er selv at fjerne eller omdøbe filen uplddrvinfo.htm. Den burde kunne findes via følgende sti: C:\Windows\PCHEALTH\HELPCTR\SYSTEM\DFS.

Hvis man vælger den sidste løsning, skal man huske at tjekke, om filen stadig er væk, hver gang man har installeret en fejlrettelse fra Microsoft. Der er nemlig set eksempler på, at fejlrettelser også stiller systemet tilbage til den oprindelige konfiguration.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere