Caslon IT sælger datterselskab

Datterselskabet Caslonsoft er for 7,4 millioner kroner blevet overtaget af en række investorer med Dansk Erhvervsinvestering i spidsen. Pengene skal bruges på opbygning af en europæisk distributionskanal.

Det århusianske software-selskab Caslonsoft, der var en del af Caslon IT koncernen, er flyttet hjemmefra.

For det beskedne beløb af 7,4 millioner kroner har en række private investorer og Dansk Erhvervsinvestering købt sig til aktiemajoriteten i softwareselskabet.

Pengene rækker dog til første fase af den internationale strategi, som Caslonsoft arbejder på, lyder vurderingen fra Caslon IT's administrerende direktør, Jakob Ilkjær.

- 7,4 millioner kroner rækker ikke langt, hvis man skal ud og have fat i slutkunder rundt om i verden. Men da vores europæiske ekspansionsstrategi går ud på at etablere OEM-aftaler med en række hardware-producenter, der i forvejen arbejder i den grafiske branche, samt at lave aftaler med de store distributører, er beløbet stort nok til, at vores teenager kan flyve sikkert fra reden, siger han.

Han har tidligere været med til at starte virksomhederne Synkron og Saxotech op for derefter at lade eksterne investorer overtage.

International strategi nødvendig

Caslonsoft har herhjemme solgt et par hundrede licenser til Caslonflow, der er software til at automatisere kopiering og flytning af virksomheders filer. I regnskabsåret 2001 gav Caslonsoft et underskud på 1,8 millioner kroner.

Caslonflow er softwarehusets hoveprodukt, og fordi, det i første omgang retter sig mod den grafiske branche, er det nødvendigt med en international strategi for at skabe tilfredsstillende omsætning.

- Vi er i forvejen i gang med at definere de potentielle distributører og hardware-producenter, der kunne have en interesse i at bundle eksempelvis deres fotoceller eller kopimaskiner med vores software. Konkret sender vi nu fire mand ud på de markeder for at videreføre det arbejde, og vi skulle gerne kunne se et resultat inden for et års tid, siger Jakob Ilkjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere