Døde kunstnere kræver flere penge for musik

Den britiske musikindustri har indrykket en annonce hvor 4.000 kunstnere kræver at copyright-fristen for musik skal forlænges til 95 år. Men flere af kunstnerne har været døde i adskillige år.

I Storbritannien kæmper musikbranchen med alle midler for at forlænge ophavsretten på musik fra de nuværende 50 år til 95 år. Pladeselskaberne frygter at miste indtægter i milliardstørrelse. De nuværende regler betyder eksempelvis, at copyright-beskyttelsen for de første Beatles-optagelser udløber i 2013.

Senest har musikudgivernes brancheforbund BPI indrykket en stor annonce i avisen Financial Times, hvor 4.000 navngivne kunstnere opfordrer til at forlænge fristen til 95 år.

Den amerikanske copyright-ekspert Lawrence Lessig har nærlæst listen og han undrer sig over, at den indeholder flere navne på afdøde kunstnere. Det gælder blandt andet Lonnie Donegan og Freddie Garity.

Lawrence Lessig er en af de mest udtalte kritikere af forslaget om at forlænge copyright-fristerne.

»Når disse afdøde musikskabere kan underskrive en begæring for at få deres copyright-frister forlænget kan det vel kun betyde, at emnet optager dem selv efter døden. Jeg er ikke sikker på, hvordan det kan være. Men jeg burde vel indrømme, at jeg har taget fejl. For hvis kunstnere kan underskrive begæringer selv efter døden, så kan de vel også producere ny musik der allerede er halvtreds år gammel,« skriver Lawrence Lessig i sin blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere