EU-ministre dropper værn mod 3 strikes

EU's Ministerråd vedtog i dag Frankrigs forslag til en version af telekompakken, som kan bane vej for 3 strikes-indgreb.

Det lykkedes Frakrig at undgå amendment 138, som skulle fungere som værn mod administrativ lukning af folks internetforbindelse, da EU's teleministre i dag behandlede den store telekom-pakke.

Kun Danmark havde taget notits af, at det franske formandskab havde fjernet amendment 138 fra den version af telekompakken, der skulle stemmes om i dag - og kun Danmark slog til lyd for at ændringsforlslaget 138 blev genindført i telekom-pakken. Bare eet enkelt andet land, Østrig, støttede dette forslag.

Helge Sander fortalte sine kolleger, at amendment 138 er vigtigt for en fri og uhindret adgang til information og til internettet, der er helt fundamental for de europæiske borgere. Det er vigtigt for den danske regering og folketinget, sagde han.

Men den danske Videnskabs- og tele-minister måtte samtidigt understrege, at Danmarks ønske ikke var så stærkt, at man ville stemme nej til pakken, såfremt det ikke kom med.

Det gjorde det ikke, og i eftermiddags vedtog ministerrådet telekompakken uden nej-stemmer.
Da EU-Kommisionen forinden havde erklæret, at man ikke kunne støtte den version af pakken, som Frankrig som siddende EU-formand har strikket sammen, ville det ellers have været nok med et enkelt "nej" fra et af EU-landende, siger den særlige beslutningsprotokol. Men hverken Helge Sander eller nogen af hans kolleger havde mod på at forhale processen i mange måneder ved at vælge den løsning, siger en iagttager.

Alligevel er den danske videnskabsminister godt tilfreds med resultatet, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet. Frankrings tidligere forsøg på at få indføjet en bestemmelse, der på det nærmeste skulle pålægge medlemslandet indføre kontrol med brugernes indhold på nettet, er væk.

Telekompakken består af tre forskellige sæt af forslag, som ændrer EU-direktiver på hele tele-området. Den vedtagne tekst skal nu sendes til EU-Parlamentet, som skal forhandle med ministerrådet om en endelig version, parterne kan blive enige om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere