Betinget fængselsdom til farverig internet-iværksætter

Tyske Kim Schmitz har modtaget en dom på 20 måneders betinget fængsel og en bøde på omkring 800.000 kr. for insider-handel med Letsbuyit.com-aktier.

Den selvudnævnte super-hacker Kim Schmitz blev mandag dømt til 20 måneders betinget fængsel og en bødestraf på omkring 800.000 kr. ved retten i München. Schmitz blev dømt skyldig i insider-handel med aktier i internet-firmaet Letsbuyit.com.

Forretningsmanden havde tilbudt at investere næsten 10 millioner kr. i det konkurstruede firma. Til gengæld skulle bestyrelsen udsende en positiv pressemeddelelse med det formål at hæve aktiekursen. Manøvren lykkes og aktiekursen steg med 100 pct., hvorefter Schmitz scorede en pæn fortjeneste.

Schmitz blev anholdt på en luksushotel i Thailand tidligere på året efter en spektakulær flugt fra Tyskland. Han er dog bedst kendt som selvudnævnt superhacker, der hævder at have opsporet terror-millioner hos internationale banker, men ingen af hans påstande om dristige hacker-aktioner kan dokumenteres.

Læs også:

  • Tysk super-hacker fængslet



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere